pontosnews.gr
Κυριακή, 21/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε πώς να αξιοποιήσετε το γάλα σας πριν λήξει

7/04/2014 - 10:47πμ
Νέο διατροφικό σκάνδαλο με γάλα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δείτε πώς να  αξιοποιήσετε το γάλα σας πριν λήξει

Η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη, ιδιαίτερα από οικονομικής άποψης και αυτό κανένας δεν το αμφισβητεί! Οι υποχρεώσεις αυξάνονται και τα έσοδα συμπιέζονται… Σε όλους έχει τύχει να βρεθούν αντιμέτωποι με τρόφιμα που σύντομα λήγουν και από τη μια σκέφτονται τα χρήματα που χάλασαν για την αγορά τους, από την άλλη ότι πάνω από όλα είναι η υγεία και το σωστό είναι αυτό. Όμως, το να πετάμε τρόφιμα δεν είναι η σωστή λύση, όπως έλεγαν και οι παλιοί «όσα πετάξεις θα στερηθείς».

Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Σπυριδούλα Νικομάνη, η πιο σωστή λύση είναι να ψωνίζουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε και πάντα να ελέγχουμε και να οργανώνουμε το ημερήσιο διατροφικό πλάνο μας, με βάση αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας.

Τι γίνεται όμως αν τελευταία στιγμή συνειδητοποιήσουμε ότι αύριο το γάλα λήγει; Μην πανικοβάλλεστε, λύση υπάρχει και φυσικά δεν εννοούμε να το πετάξουμε ούτε και να πιούμε ένα λίτρο γάλα σε μια μέρα.

ΛΥΣΗ 1η: Η πιο εύκολη λύση είναι να μετατρέψουμε το γάλα σε κρέμες σοκολάτας ή βανίλιας, έτσι θα έχουμε ένα ελαφρύ σπιτικό γλύκισμα για εμάς και τα παιδιά μας.

ΛΥΣΗ 2η: Θα μπορούσε, επίσης, να μετατραπεί σε ρυζόγαλο, το οποίο αποτελεί ένα υπέροχο δείπνο κάθε δεκαπέντε μέρες φυσικά για να αποφεύγουμε τα λιπαρά και τη ζάχαρη.

ΛΥΣΗ 3η: Κάτι πιο σπάνιο για τα δεδομένα μας και κάτι που θα άξιζε να τολμήσουμε! Να φτιάξουμε σπιτικό γιαούρτι! Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε γιαούρτι σπίτι σας εύκολα και γρήγορα:

Συστατικά:
• 1 κιλό γάλα
• 1 κουταλιά σούπας γεμάτη γιαούρτι.

Παρασκευή:

1. Θερμάνετε το γάλα στους 90 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα, δηλαδή μόλις το δείτε να αρχίζει να φουσκώνει.
2. Βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς Κελσίου (για όσους διαθέτουν θερμόμετρο κουζίνας) αλλιώς τόσο ώστε να μπορείς να κρατήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι μέσα στο γάλα και να μετρήσεις ως το 20 χωρίς να καείς.
3. Αραιώστε 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι σε λίγο γάλα και ρίξτε το στο γάλα ανακατεύοντας
4. Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο στους 40-45 βαθμούς. Αν δεν έχουμε φούρνο σκεπάζουμε το σκεύος με κουβέρτα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και το αφήνουμε για 4 ώρες . Προσοχή δε κουνάμε ούτε αναταράσσουμε το σκεύος κατά την διάρκεια της πήξης.
5. Τοποθετούμε το γιαούρτι μας σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο, το αφήνουμε για 24 ώρες χωρίς να το μετακινήσουμε και το καταναλώνουμε εντός 15 ημερών.

ΛΥΣΗ 4η: Και αφού φτάσαμε ως εδώ, γιατί να μην φτιάξουμε και σπιτικό τυρί;

Υλικά για 250 γρ. τυρί:

• 2 λίτρα γάλα
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι λευκό
• 1 τουλουπάνι (ή μουσελίνα ή τσαντίλα)
• λίγο αλάτι.

Παρασκευή:

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει. Λίγο πριν αρχίσει να φουσκώνει και ετοιμάζεται να βράσει ρίχνουμε το ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο μέχρι «να κόψει», να διαχωριστεί η τυρόμαζα από τον ορό του γάλακτος.

Στο μεταξύ έχουμε απλώσει το τουλουπάνι πάνω στο σουρωτήρι και μέσα σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μέσα στο τουλουπάνι το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Δένουμε σφιχτά και προσεκτικά το τουλουπάνι και το κρεμάμε κάπου για να σουρώσει (η καλύτερη λύση είναι να δεθεί πάνω στη βρύση). Μια- δυο ώρες είναι αρκετές. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μια μπάλα τυριού 250 γρ., την αλατίζουμε ελαφρά και αν θέλουμε την κυλάμε πάνω σε καβουρντισμένο σουσάμι ή σε γλυκιά πάπρικα ή σε πιπέρι, αποξηραμένα βότανα, σε αποξηραμένο δυόσμο ή σε ό,τι άλλο μας λέει η φαντασία μας. Το τυρί καταναλώνεται αμέσως.

Καλή μας όρεξη λοιπόν!

Zougla.gr, diatrofi.gr

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κτήριο της Εισαγγελίας Χανίων (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ομολόγησε τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Ο λόγος και τα ψέματα για «ενόπλους με κουκούλες»

21/06/2026 - 10:33πμ
Πυροσβέστες και μέλη σωστικών δυνάμεων διαφόρων υπηρεσιών στην άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2026» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικό δίκτυο «κυνηγά» εμπρηστές: Σε λειτουργία 37 ειδικά κλιμάκια σε όλη τη χώρα

21/06/2026 - 10:09πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ

21/06/2026 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τις δολοφονίες των βρεφών

21/06/2026 - 12:12πμ
Προχωρούν τα έργα του Flyover. Εικόνα από την κατεδάφιση του δεύτερου κλάδου της γέφυρας Πανοράματος (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / MOTION TEAM)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει ο Περιφερειακός λόγω Flyover – Τι ισχύει από το Σάββατο 20 Ιουνίου

20/06/2026 - 10:03μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ρίχνει νερό  (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Βελτιωμένη η εικόνα στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας

20/06/2026 - 9:39μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για υπόθεση εξτρεμιστικής-σαδιστικής ομάδας κακοποίησης ανηλίκων

20/06/2026 - 8:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο – Εκκενώνονται οι περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι

20/06/2026 - 7:08μμ
Λαγοκέφαλοι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαγοκέφαλος: Στο στόχαστρο των ψαράδων με… αμοιβή

20/06/2026 - 3:53μμ
Άποψη από το φαράγγι της Σαμαριάς (φωτ.: Περιφέρεια Κρήτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί νότια της Κρήτης: Προληπτική εκκένωση στο φαράγγι της Σαμαριάς

20/06/2026 - 2:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Κιρ Στάρμερ: Οι πιο κρίσιμες ώρες για τον Βρετανό πρωθυπουργό – Τα σενάρια αποχώρησης και ο παράγοντας Μπέρναμ

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Πάλη: Τριπλή επιτυχία στη Γερμανία

35 λεπτά πριν

Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού: Εκλογές σήμερα για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής

59 λεπτά πριν
Το κτήριο της Εισαγγελίας Χανίων (φωτ.: EUROKINISSI)

Χανιά: Ομολόγησε τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Ο λόγος και τα ψέματα για «ενόπλους με κουκούλες»

1 ώρα πριν
Πυροσβέστες και μέλη σωστικών δυνάμεων διαφόρων υπηρεσιών στην άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2026» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Πανελλαδικό δίκτυο «κυνηγά» εμπρηστές: Σε λειτουργία 37 ειδικά κλιμάκια σε όλη τη χώρα

2 ώρες πριν
«Χτυποκάρδια» λέγεται το σκίτσο του Χρήστου Δημάρχου, μιας και δείχνει το... νερό που μιλάει, μέσα από το χέρι της κοπέλας που βγάζει αντικείμενα από τη στάμνα (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Από τις φωτιές του Αϊ-Γιάννη στον Κλήδονα: Πώς γιόρταζαν το θερινό ηλιοστάσιο οι Έλληνες του Πόντου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign