pontosnews.gr
Κυριακή, 21/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραγικό τέλος για το Boeing 777 των Malaysian Airlines. Οι τελευταίες εξελίξεις

24/03/2014 - 9:02μμ
Τραγικό τέλος για το Boeing 777 των Malaysian Airlines. Οι τελευταίες εξελίξεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τραγικό τέλος για το Boeing 777 των Malaysian Airlines. Τους τσάκισαν. Τους συνέθλιψαν. Τους γονάτισαν. Και πάλι δεν τους είπαν τίποτα. Μόνο ότι είναι σίγουροι πως η πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών χάθηκε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός τόσο στα ΜΜΕ όσο και μεταξύ των συγγενών των αγνοουμένων. Όλοι πίστευαν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας θα ανακοίνωνε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην θάλασσα ήταν από την πτήση – φάντασμα.

Μάταια. Ενα ψυχρό sms έφτασε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο στους συγγενείς των αγνοουμένων από την Malaysia Airlines λέγοντας ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν στον ωκεανό. Είχαν φροντίσει να δείξουν τον ανθρωπισμό τους έχοντας σε ετοιμότητα ασθενοφόρα…

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι μαλαισιανές αρχές την τραγωδία αυτή, φάνηκε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας είπε γενικά ότι το αεροπλάνο έπεσε στο μέσον του Ινδικού Ωκεανού, και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αύριο…..

«Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έκανε τις έρευνες και τις αναλύσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά, στην προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο και να ριχθεί φως στην υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πτήση MH370 πέταξε στον Νότιο Διάδρομο και η τελευταία γνωστή θέση της ήταν στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ.

Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε πιθανό σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθύτατη θλίψη και λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 τελείωσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Θα δώσουμε νέα συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτές τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατό. Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες εξαιτίας της δέσμευσης για ειλικρίνεια και σεβασμό για τις οικογένειες, δυο αρχές που καθοδήγησαν την έρευνα», είπε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη. Για εκείνους, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, ξέρω ότι αυτά τα νέα πρέπει να είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ζητώ από τα media να σεβαστούν την ιδιωτικότητητά τους και να τους επιτρέψουν να έχουν το χώρο που χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Την ίδια ώρα, έφτανε το sms στους συγγενείς των αγνοουμένων. Με 40 λέξεις, η Malaysia Airlines έγραψε τον τραγικό επίλογο του θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, που χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προρισμό το Πεκίνο.

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Άνθρωποι έκλαιγαν, θρηνούσαν και κάποιοι λιποθύμησαν. Μια γυναίκα φώναξε: «Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν».

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε να μεταφέρουν με φορεία τουλάχιστον 4 ανθρώπους.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας πως υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. “Ό,τι κι αν είναι, είναι ότι έχει περιοριστεί το σημείο των ερευνών, οπότε, ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα είναι σχετικό με αυτό”, είπε σε πολιτικούς συντάκτες.

Οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

Οι δηλώσεις του Ράζακ έγιναν την ώρα που ένα αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου φέρονται να εντοπίστηκαν συντρίμμια του Μπόινγκ, σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσας, που είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Τα αντικείμενα έχουν περιγραφεί ως «γκρι ή πράσινα στρογγυλά αντικείμενα» και «ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας ότι τρία αεροπλάνα βρίσκονται επίσης καθ’ οδόν προς την απομακρυσμένη περιοχή.

Στο μεταξύ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Μπόινγκ μετά την ανακοίνωση του μαλαισιανού πρωθυπουργού.

«Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση το υπουργείου.

«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους. 

Πηγή: Newsit.gr 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το βίντεο με τις σκληρές εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που παρέσυρε τη σκυλίτσα στη Γαστούνη

21/06/2026 - 6:35μμ
Εικόνα από τη Σύρο όπου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά (πηγή: CycladesLive - Ειδήσεις από τις Κυκλάδες)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σύρο – Προληπτική εκκένωση οικισμού μέσω 112

21/06/2026 - 5:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο 17χρονοι κατηγορούνται για εκβιασμό ανήλικων κοριτσιών μέσω διαδικτύου – Ερευνάται σύνδεση με το δίκτυο 764

21/06/2026 - 3:59μμ
Το σπίτι που νοίκιαζε ο 43χρονος από τη Σταυρούλα Λεβεντάκη, Κυριακή 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Την σκότωσα μετά από καβγά για το σπίτι», ισχυρίζεται ο 43χρονος – Οι Αρχές εξετάζουν το πραγματικό κίνητρο

21/06/2026 - 2:26μμ
Φωτιά στην περιοχή Αμπέλα της Σύρου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: CycladesLive - Ειδήσεις από τις Κυκλάδες)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σύρο: Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων προς την Ερμούπολη

21/06/2026 - 2:00μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) και ο Ελβετός ομοσπονδιακός σύμβουλος Ινάτσιο Κάσις κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών, 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία: Ο Λίβανος στο επίκεντρο των συνομιλιών – Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

21/06/2026 - 12:57μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Οι πιο κρίσιμες ώρες για τον Βρετανό πρωθυπουργό – Τα σενάρια αποχώρησης και ο παράγοντας Μπέρναμ

21/06/2026 - 11:45πμ
Το κτήριο της Εισαγγελίας Χανίων (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ομολόγησε τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Ο λόγος και τα ψέματα για «ενόπλους με κουκούλες»

21/06/2026 - 10:33πμ
Πυροσβέστες και μέλη σωστικών δυνάμεων διαφόρων υπηρεσιών στην άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2026» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικό δίκτυο «κυνηγά» εμπρηστές: Σε λειτουργία 37 ειδικά κλιμάκια σε όλη τη χώρα

21/06/2026 - 10:09πμ
Το ξενοδοχείο Palace στο θέρετρο Μπούργκενστοκ στην Ελβετία, όπου συναντώνται οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν για τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, 21 Ιουνίου 2026. (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία για το πυρηνικό πρόγραμμα – Τρεις εστίες έντασης δοκιμάζουν τη συμφωνία

21/06/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το βίντεο με τις σκληρές εικόνες

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που παρέσυρε τη σκυλίτσα στη Γαστούνη

41 λεπτά πριν
Χέρια ψηλά στον πυρρίχιο χορό σέρρα, σαν πέταγμα αετού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Γιατί το «Αητέντς επαραπέτανεν» παραμένει το πιο εμβληματικό ποντιακό τραγούδι

1 ώρα πριν
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέλιος Γιανσακίδης)

Εντολή Ερντογάν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης – Αρχίζουν εκ νέου συνομιλίες

2 ώρες πριν
Εικόνα από τη Σύρο όπου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά (πηγή: CycladesLive - Ειδήσεις από τις Κυκλάδες)

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σύρο – Προληπτική εκκένωση οικισμού μέσω 112

2 ώρες πριν
Μετά το τέλος της παράστασης «Στ’ Αϊ-Γιαννιού του Κλήδονα, ριζικά και στροβιλίσματα στου θέρους τα γυρίσματα», Σάββατο 14 Ιουνίου 2026 
(φωτ.: Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»)

Από τη Μικρά Ασία έως την Ικαρία: Τα «ριζικά» του Κλήδονα ξεκλείδωσαν στα Μελίσσια

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Δύο 17χρονοι κατηγορούνται για εκβιασμό ανήλικων κοριτσιών μέσω διαδικτύου – Ερευνάται σύνδεση με το δίκτυο 764

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign