pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Τούρκοι ομολογούν πως πνίγουν τους μετανάστες στο Αιγαίο

23/02/2014 - 12:40μμ
Οι Τούρκοι ομολογούν πως πνίγουν τους μετανάστες στο Αιγαίο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Να πως οι Τούρκοι, διακινητές παράνομων μεταναστών,  τους πνίγουν στο Αιγαίο για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με το μικρότερο, γι αυτούς, κόστος! 

Κάπου – κάπου η τουρκική αστυνομία ή η ακτοφυλακή πιάνει μερικούς διακινητές, για να έχει να λέει  η Άγκυρα ότι …προσπαθεί…Τα περισσότερα όμως γίνονται κανονικά και παράνομοι μετανάστες φτάνουν κατά κύματα στην Ελλάδα…Γίνονται όμως και δυστυχήματα – όχι σπάνια, επίσης. Οι υπεύθυνοι, αν και όταν πιαστούν, συνήθως με δεκάδες νεκρούς στην πλάτη τους, τιμωρούνται από την τουρκική δικαιοσύνη με ποινές -χάδι: Λίγους μήνες φυλάκιση για κάθε νεκρό…. Τις προάλλες, για του λόγου το αληθές, ο καπετάνιος Τουρκικού σκάφους που βυθίστηκε και έπνιξε 63 λαθρομετανάστες, τιμωρήθηκε με 20 χρόνια φυλακή: Δηλαδή 3 μήνες για κάθε νεκρό….

Το υπερβολικό βάρος

Τώρα, για το πως γίνεται η ”δουλειά” η αποκάλυψη-ομολογία  έρχεται από την εφημερίδα Posta  με αφορμή την σύλληψη Τούρκου στην Σμύρνη που επρόκειτο να μεταφέρει 42 παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα: Και αυτή είναι ότι στοιβάζουν, συνήθως σε σάπια σκάφη, πάρα πολλά άτομα, για να βγάλουν την μεταφορά. Έτσι στο παραμικρό κύμα λόγω καιρού ή αδέξιας κίνησης των λαθρομεταναστών που δεν ξέρουν από σκάφη και θάλασσα, τα πλοιάρια βυθίζονται… Γράφει λοιπόν για το θέμα   ότι εάν -μετά από παρακολούθηση της ακτοφυλακής-  δεν εντοπίζονταν οι λαθρομετανάστες και ανοίγονταν περισσότερο προς το Αιγαίο με το σκάφος, υπήρχε το ενδεχόμενο το σκάφος να βουλιάξει από υπερβολικό βάρος!

Η Haberturk, προσθέτει με λεπτομέρειες ότι οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν λαθραία στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν από την ακτοφυλακή, κατά τους ελέγχους της στην περιοχή Αλάτσατι. Εκεί η ακτοφυλακή άρχισε να παρακολουθεί την ομάδα λαθρομεταναστών. Η ακτοφυλακή προειδοποίησε τους λαθρομετανάστες να σταματήσουν και κατά την έρευνα που έγινε στη συνέχεια, βρέθηκαν 32 λαθρομετανάστες από την Ερυθραία, 6 από τη Συρία, 1 από το Αφγανιστάν, 1 από την Παλαιστίνη, 1 από το Ιράκ και 1 από τη Γκάνα. Στο σύνολο ήταν 42 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες.

Και άλλοι 29 για Κω-Κάλυμνο, με 3.000 δολ. ο ένας

Για να συμπληρώσουμε το ”Δελτίο Συμβάντων” να προσθέσουμε ότι η  έκδοση Αλικαρνασσού της Posta γράφει ότι στην περιοχή Ακγιαρλάρ συνελήφθησαν και άλλοι 14 Σύριοι λαθρομετανάστες που έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν στην Κω. Επίσης γράφει ότι το Ελληνικό Λιμενικό συνέλαβε άλλους 15 Σύριους λαθρομετανάστες, που προσπαθούσαν, με ταχύπλοο, να περάσουν στην Κάλυμνο. Οι τρεις , οι οποίοι είχαν πάρει 3.000 δολάρια από το κάθε άτομο, συνελήφθησαν στην πανσιόν που έμεναν στην Αλικαρνασσό. 

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από την Τουρκία ότι το 2013  στη θάλασσα του Αιγαίου συνελήφθησαν 7.000 λαθρομετανάστες και 71 δουλέμποροι. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες πέρασαν στην Ελλάδα και πόσοι πνίγηκαν από τα παιγνίδια των δουλεμπόρων  αλλά και πόσοι  Τουρκοι δουλέμποροι και συνεργάτες τους απολαμβάνουν τα κέρδη τους σε κάποια  …πανσιόν  στην Αλικαρνασσό.

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Δωρεάν πρόγραμμα γλώσσας για ομογενείς που διδάσκουν ελληνικά εθελοντικά

18/12/2025 - 6:15μμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή σύσκεψη των αγροκών στον Λευκώνα Σερρών (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων – Πώς θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις για τα Χριστούγεννα

18/12/2025 - 5:47μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Mε τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ κάνουμε πραγματικότητα τις χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών που έχουν ανάγκη

18/12/2025 - 4:24μμ
Σκηνές απείρου κάλλους για μια ακόμα φορά μέσα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Χάος μέσα στο κοινοβούλιο, με επεισόδια και φωτοβολίδες

18/12/2025 - 4:00μμ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης τον Αύγουστο του 2025 κατά την αναχώρησή του από το Δρομοκαΐτειο (φωτ.:  EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη από 21χρονο – «Ψευδείς καταγγελίες και σχέδιο εκβίασης» απαντά ο τραγουδιστής

18/12/2025 - 3:10μμ
Άποψη από την αυλή γυμνασίου στην Κυψέλη (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική βία στην Αγία Παρασκευή: Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα σε γυμνάσιο

18/12/2025 - 2:46μμ
Τρακτέρ και στις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: X / Türkiye Today)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγρότες απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική: Επεισόδια στις Βρυξέλλες και πίεση για αλλαγές στην ΚΑΠ

18/12/2025 - 1:34μμ
Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο πριν από τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις – «Χρήματα στην Ουκρανία, ή αίμα»

18/12/2025 - 12:48μμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 68χρονου στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φοινικούντα: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος 30χρονος συνεργός στη δολοφονία του ιδιοκτήτη κάμπινγκ

18/12/2025 - 10:53πμ
Χθεσινοβραδινό στιγμιότυπο από το μπλόκο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ουρά 30 χλμ. χθες στο μπλόκο στον Προμαχώνα, σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη – Εκατοντάδες τρακτέρ και στις Βρυξέλλες

18/12/2025 - 10:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την περσινή θωρυβώδη συνάντηση (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού: Με τα Μωμοέρια του Τετραλόφου και φέτος, θα ξεσηκώσουν την πόλη

15 λεπτά πριν
Τζάκι αγροτικού σπιτιού στην Τσίτη Άρδασσας, απ' όπου καταγόταν ο Θ. Θεοφυλάκτου, περιοχή Μεσοχαλδίου. Φωτογραφία του 1986 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)

Χειμώνας χωρίς καλοριφέρ: Πώς ζεσταίνονταν τα ποντιακά σπίτια

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Diamonds of the Greek Economy: Κυριάκος Πιερρακάκης, «Η αναγνώριση είναι ένα βήμα για να προχωράς μπροστά»

1 ώρα πριν

«Από τη Βηθλεέμ στην αιωνιότητα» θα ταξιδέψει η Κιβωτός του Πόντου του Ηλία Υφαντίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι»)

Έρχονται τα Μωμοέρια στη Μάνδρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Γεράσιμος Σκιαδαρέσης)

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η απλότητα του ταλαντούχου και η γοητεία του διαχρονικού ηθοποιού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign