pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κινέζοι μαθαίνουν για την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό!

21/11/2013 - 12:43μμ
Κινέζοι μαθαίνουν για την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κινέζοι μαθαίνουν για την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό!

Μετά από πρόταση του Συνδέσμου Μικρασιατών και την απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΠΠΙΕΔ ξεκίνησαν οι ξεναγήσεις / παρουσιάσεις από εθελοντές ξεναγούς στο μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλίώ Χαϊδεμένου».

Σε συνεργασία του ΠΠΙΕΔ και του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 οι παρακάτω ξεναγήσεις/παρουσιάσεις, που τις ανέλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου.

Στην αρχή της ξενάγησης /παρουσίασης ο Χρήστος Τριανταφύλλου διευκρίνισε στους επισκέπτες, οι οποίοι ήταν, αφενός μέλη του Πολιτιστικού Συμβουλίου της πόλης Hangzhou της Κίνας, αφετέρου μαθητές από τη σχολή Χατζήβεη ότι δεν είναι επαγγελματίας ξεναγός, ούτε ιστορικός και ότι η εθελοντική βοήθεια που προσφέρει είναι μόνο για να μάθει ο κόσμος που επισκέφτηκε το μουσείο τα βασικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής χάριν της διάδοσης της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, πράγμα που συγκαταλέγεται στους σκοπούς του μουσείου και του Συνδέσμου.
 
Αρχικά παρουσιάστηκε στους κινέζους φιλοξενουμένους στη χώρα μας η ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και η προσωπικότητα και το έργο της γιαγιάς Φιλιώς Χαϊδεμένου, και έγινε εξιστόρηση πώς μετά από κόπους είδε το όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες περιηγήθηκαν το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού και είδαν τα κειμήλια /εκθέματα που φιλοξενεί. Έγινε αναλυτική περιγραφή των εκθεμάτων άλλα και εκτενής αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.


Στο τέλος της ξενάγησης /παρουσίασης των κινέζων φιλοξενουμένων έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων, σε ανάμνηση αυτής της επίσκεψης. Τα μέλη του πολιτιστικού συμβουλίου της Hangzhou χάρισαν στον Χρήστο Τριανταφύλλου δύο σελιδοδείκτες με κινεζικές παραστάσεις και αντίστοιχα ο Χρήστος Τριανταφύλλου προσέφερε στους μακρινούς επισκέπτες από ένα ημερολόγιο του 2014 με σπάνιες φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία καθώς και το περιοδικό του Συνδέσμου Μικρασιατών.

Ακολούθησε η ξενάγηση /παρουσίαση του μουσείου στους μαθητές της σχολής Χατζήβεη, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από όσα είδαν και έμαθαν για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, που κατέληξε δίνοντας το επόμενο ραντεβού τους με το Σύνδεσμο Μικρασιατών της πόλης μας για την προβολή ενός συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ μνήμης της Μικράς Ασίας.

Ο Πρόεδρος                  
Χρήστος Τριανταφύλλου 

Η Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνα Μυλωνά

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες» στο 14ο Αντάμωμα Όσσας Λάρισας (φωτ.: facebook.com/Ένωση Ποντίων Και Μικρασιατών Λάρισας Οι Ακρίτες)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

14ο Αντάμωμα Όσσας: Ξεσήκωσαν τους θεατές οι χορευτές της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες»

1/07/2025 - 1:37μμ
Παιδιά του σωματείου σε παλαιότερη εκδήλωση (φωτ. αρχείου: facebook / Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Νέα Κερασούντα γιορτάζει έναν αιώνα ζωής, και ο Ποντιακός Σύλλογος προχωρά σε μια σημαντική κίνηση

30/06/2025 - 6:41μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας

30/06/2025 - 3:13μμ
Η Σπ. Τσεβρενίδου (δεξιά) με έργα της (στιγμιότυπο από το βίντεο της εκπομπής «Περίμετρος»)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπυριδούλα Τσεβρενίδου: Μια Πόντια αστυνομικός που υπηρετεί την τέχνη της αγιογραφίας

30/06/2025 - 2:45μμ
Σέρρα από τους πυρριχιστές του Μαυρόβατου (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι του Μαυρόβατου ζωντάνεψαν τις μνήμες των προσφύγων από τον Πόντο και την Καππαδοκία και στη νοηματική

30/06/2025 - 10:15πμ
Οικογενειακή φωτογραφία για το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά (φωτ.: Facebook / Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)
ΠΟΝΤΟΣ

Μνήμη μου σε λένε Πόντο (και στην Αμερική) – Στην ιστορία πέρασε το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

29/06/2025 - 8:29μμ
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από τη Νίκαια και το Αιγάλεω στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για τον 28ο Ακριτικό Κύκλο

29/06/2025 - 2:04μμ
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Άνδρος: Οι Πόντιοι Φυλής καταχειροκροτήθηκαν στο 2ο Χορευτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων

29/06/2025 - 11:45πμ
Άποψη της Τραπεζούντας από τον νότο, το 1833 (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Trabzon/ Godfrey Thomas Vigne)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κιθάρενα – Αργαλί: «Εικόνες» από την αγροτική ζωή στα δροσόλουστα σιμοχώρια της Τραπεζούντας

29/06/2025 - 9:44πμ
(φωτ.: facebook.com/ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΙΝΤΙΚΗΣ "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σιδηρόκαστρο: Με περηφάνια συμμετείχαν «Οι Κομνηνοί» της Σιντικής στην παρέλαση για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

28/06/2025 - 10:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Ερντογάν στη διάρκεια της συγκέντρωσης του CHP μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κωνσταντινούπολη: Ένταση σε συγκέντρωση του CHP – «Ο Ερντογάν είναι αρχηγός χούντας»

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κυλήσει η μέρα

1 ώρα πριν
Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

10 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign