pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι γυναίκες στην Ινδία έχουν μετατραπεί σε εργοστάσια μωρών

5/10/2013 - 10:10πμ
Οι γυναίκες στην Ινδία έχουν μετατραπεί σε εργοστάσια μωρών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η φτώχεια έχει μετατρέψει τις γυναίκες στην Ινδία σε εργοστάσια παραγωγής μωρών για τρίτους.

Η παρένθετη μητρότητα εκτιμάται πως φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο στην Ινδία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, πολλές παρένθετες μητέρες ζουν σε κοιτώνες- τους οποίους οι κριτικοί αποκαλούν «εργοστάσια μωρών». 

«Στην Ινδία οι οικογένειες είναι πολύ δεμένες. Είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου», λέει στο BBC η 28χρονη Vasanti. «Για να προσφέρω στα παιδιά μου αυτά που πάντα ονειρευόμουν έγινα παρένθετη μητέρα», εξηγεί.

Η Vasanti εγκυμονούσε το μωρό ενός ζεύγους από την Ιαπωνία έναντι 8000 δολαρίων. Το ποσό αυτό επαρκεί για να φτιάξει ένα καινούριο σπίτι για την οικογένειά της και να στείλει τα παιδιά της, 5 και 7 ετών- τα δύο δικά της παιδιά- σε αγγλόφωνο σχολείο, κάτι που δεν θα της περνούσε ούτε από το μυαλό.

«Ένιωθα χαρά με όλη μου την καρδιά», λέει.

Η εμφύτευση του εμβρύου έγινε στην πόλη Anand στο κρατίδιο Gujarat και η 28χρονη πέρασε τους επόμενους εννέα μήνες σε έναν κοντινό κοιτώνα μαζί με άλλες εκατό παρένθετες μητέρες, όλες «πελάτισσες» της Δρ Nayna Patel.

Τουλάχιστον δέκα γυναίκες ζουν σε κάθε δωμάτιο. Τους προσφέρονται τα γεύματα και τα συμπληρώματά τους και ενθαρρύνονται να ξεκουράζονται. «Τις νύχτες περιφερόμουν γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ. Βαριόμουν», λέει η Vasanti, «ήθελα να γυρίσω σύντομα στο σπίτι και να είμαι με τα παιδιά και τον άνδρα μου».

Οι κανόνες του «σπιτιού» απαγορεύουν τις σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ξεκαθαρίζουν πως ούτε ο γιατρός, ούτε η κλινική ούτε το ζευγάρι των μελλοντικών γονιών έχουν οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν επιπλοκές.

Και όλα έχουν την «ταρίφα» τους: αν η μητέρα κάνει δίδυμα πληρώνεται 10.000 δολάρια. Αν αποβάλει μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα λάβει 600 δολάρια. Τα ζευγάρια πληρώνουν 28.000 δολάρια με την ελπίδα η εγκυμοσύνη να οδηγήσει σε επιτυχημένη γέννα.

Η Δρ Patel, που διοικεί την κλινική τεχνητής γονιμοποίησης και ξεγεννά τις εγκυμονούσες αναγνωρίζει πως πολλοί βρίσκουν προσβλητική τη δουλειά της. «Έχω αντιμετωπίσει κριτική, την αντιμετωπίζω και θα την αντιμετωπίζω και στο μέλλον γιατί για πολλούς αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα», λέει, «πολλοί λένε πως είναι απλώς business ή πώληση μωρών, ένα εργοστάσιο βρεφών και άλλα τέτοια». Ορισμένοι λένε πως οι παρένθετες μητέρες είναι θύματα εκμετάλλευσης αλλά η Patel λέει πως ο κόσμος των μεγάλων επιχειρήσεων, της λάμψης και της πολιτικής είναι πιο σκληροί.

«Κάθε άνθρωπος σε αυτή την κοινωνία χρησιμοποιεί κάποιον άλλο», λέει η Patel και, σύμφωνα με την άποψή της, οι γυναίκες κάνουν μία δίκαιη συμφωνία. «Ξέρουν πως τα αγαθά κόποις κτώνται», προσθέτει.

Άλλωστε τα χρήματα που παίρνουν είναι τεράστια σε σχέση με τα δεδομένα της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύζυγός της Vasanti, Ashok, έχει εισόδημα περίπου 40 δολάρια το μήνα.

Ορισμένες μητέρες επιστρέφουν μετά την πρώτη γέννα. Η Patel επιτρέπει έως τρεις εγκυμοσύνες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Ινδία είναι «κοιτίδα» της παρένθετης μητρότητας, λέει. Η εξελιγμένη ιατρική τεχνολογία, το χαμηλό κόστος αλλά και η χαλαρή νομοθεσία.

«Η παρένθετη μητέρα στην Ινδία δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία υποχρέωση απέναντι στο μωρό, κι έτσι είναι όλα πιο εύκολα. Ενώ στη Δύση, η μητέρα που γεννά το μωρό θεωρείται μητέρα του και το πιστοποιητικό γέννησης φέρει το όνομά της», προσθέτει.

Το BBC σημειώνει πως στην Ινδία ζει το ένα τρίτο των φτωχότερων ανθρώπων στον κόσμο και η φτώχεια φαίνεται πως είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση των γυναικών να γίνουν παρένθετες μητέρες.

Η Patel ενθαρρύνει τις γυναίκες να επενδύουν με σύνεση τα έσοδά τους από τη γέννα. Η Vasanti και ο άνδρας της έχτισαν το καινούριο τους σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα παράπλευρο κόστος: το σπίτι έπρεπε να χτιστεί μακριά από το προηγούμενο λόγω της εχθρικής στάσης των γειτόνων τους.

Η Vasanti γέννησε με καισαρική τομή ένα αγοράκι που μεταφέρθηκε απευθείας στη μονάδα νεογνών για να το πάρουν οι γονείς του στην Ιαπωνία. Η 28χρονη δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν σκέφτεται τη στιγμή που το είδε.

«Τον είδα την ώρα της γέννας, είδα το γιο μου αλλά μετά μου τον πήραν αμέσως. Τον είδα για πέντε δευτερόλεπτα, είδα πως ήταν ζωντανός», περιγράφει.

Καθώς το μικρό αγοράκι που μεγάλωσε μέσα στο σώμα της Vasanti ζει τις πρώτες του στιγμές στον κόσμο μας, πολύ μακριά από την ίδια, η νεαρή γυναίκα ζει επίσης τις πρώτες στιγμές της νέας της ζωής. Μένει στο νέο της σπίτι και τα παιδιά της φοιτούν σε αγγλόφωνο σχολείο.

«Τα παιδιά μου μεγαλώνουν μέρα τη μέρα και θέλουμε ένα καλό μέλλον γι’ αυτά. Γι’ αυτό το κάναμε αυτό με την παρένθετη μητρότητα… και σε όλη τη ζωή μου δεν θέλω ποτέ να το κάνει και η κόρη μου…«, καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

5/05/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

5/05/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

5/05/2026 - 8:39μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

5/05/2026 - 8:11μμ
Τρένο στην Έδεσσα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ράδιο Θεσσαλονίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά το τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: Δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από 3 χρόνια

5/05/2026 - 7:45μμ
Χειροκροτήματα για τον Ίλιε Μπολοζάν μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το μέλλον της κυβέρνησής του, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Κατέρρευσε η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μπολοζάν – Πολιτική κρίση με φόντο αγορές και ακροδεξιά

5/05/2026 - 6:57μμ
Λουλούδια έξω από το κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

16 χρόνια από τη Marfin: Σιωπηλό προσκύνημα στη Σταδίου για τα θύματα της τραγωδίας

5/05/2026 - 6:09μμ
Ιρανοί οδηγοί περνούν πάνω από ζωγραφισμένες σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε δρόμο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ σπρώχνει την εκεχειρία στα όριά της – «Δύο με τρεις εβδομάδες» για νέο πόλεμο με το Ιράν

5/05/2026 - 4:40μμ
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Μπαχτσελί ζητά να δοθεί ρόλος στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν

5/05/2026 - 3:23μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε 14χρονη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

5/05/2026 - 1:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομαδική φωτογραφία στο πλαίσιο εκδήλωσης παράδοσης του πλήρως συντηρημένου γλυπτού «Ομπρέλες», Θεσσαλονίκη, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου επέστρεψαν ανανεωμένες στην παραλία μετά τη συντήρηση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)

Champions League: Στον τελικό η Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια!

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: «Σκούπισε» τη Μονακό και πέρασε στο Final 4 ο Ολυμπιακός

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΠΚ)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign