pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!

12/09/2013 - 10:35πμ
Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!

«Στη δουλειά, είμαστε όλοι το ίδιο!”

To λέει με έμφαση η επισμηνίας τεχνικού της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστασία Χριστοδούλου που συμμετείχε ως προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Brilliant Arrow 2013  (BAW13) στη Νορβηγία, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι στην προετοιμασία και την εξυπηρέτηση ενός ελληνικού μαχητικού δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες!

Μπορεί οι Ελληνες πιλότοι να ξεχώρισαν και πάλι σε μια διεθνή δραστηριότητα, ωστόσο η Αναστασία Χριστοδούλου ήταν, για τους ανθρώπους της επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, το ”πρόσωπο” της ελληνικής αποστολής.

Και αυτό καθώς ήθελε να αναδείξει, για τους δικούς του λόγους, τις γυναίκες στρατιωτικούς ως τμήμα ενός ανδροκρατούμενου προσωπικού.

Έτσι παρουσίασαν  στα ενημερωτικά δελτία του ΝΑΤΟ αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς γυναίκες από διάφορες χώρες.Μια μέρα την συγκυβερνήτη- Χειρίστρια Οπλικών Συστημάτων (wso) κ. Marjorie από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, την άλλη παρουσίασαν την Ελληνίδα υπαξιωματικό κ.ο.κ.

Η γαλλίδα είχε πάντα όνειρο να πετάξει  ένα αεροσκάφος και οι γονείς της, σκέφτηκαν ότι ήταν λίγο τρελό να θέλει να το πράξει. Για την νεαρή Αναστασία, η οποία ήθελε να σπουδάσει Χημικός, ήταν πάντα ένα κρυφό όνειρο.

Ο δημοσιογράφος του τμήματος επικοινωνίας του ΝΑΤΟ περιγράφει την Αναστασία Χριστοδούλου στον χώρο εργασίας της να κάνει σήματα με τα χέρια της για να ”παρκάρει ” ένα ελληνικό μαχητικό F-16  κατά τη διάρκεια της άσκησης BAW13.

Συνολικά υπήρχαν πέντε γυναίκες στρατιωτικοί στην ελληνική αποστολή  και η Αναστασία είναι μια  από το τημ των τεχνικών .

Έχει στην Πολεμική Αεροπορία  πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τριών ετών στην στρατιωτική σχολή εκπαίδευσης (ΣΤΥΑ). Στο γυμνάσιο ήταν ένα από τα μόλις 60 κορίτσια – από 200 μαθητές. Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με τους άνδρες δεν είναι νέο για Αναστασία – και καμία ιδιαίτερη πρόκληση, επισημαίνει.

“Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το (βντεοπαιγνίδι) Call of Duty », λέει γελώντας. « Για τις γυναίκες το να  διαμένουν σε ένα τέτοιο ανδρικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο. Στη δουλειά είμαστε όλοι άνθρωποι . Είμαστε όλοι το ίδιο και έχουμε μια σημαντική δουλειά να κάνουμε “, συνεχίζει και φαίνεται πολύ άνετα μεταξύ των συναδέλφων της.

Αρχικά, οι γονείς της Αναστασίας ανησυχούσαν για το μέλλον της. Τώρα, είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το κατόρθωμά της κόρης τους. « Η πατρίδα μου είναι πολύ κοντά σε μια αεροπορική βάση. Από την παιδική ηλικία μου, γοητευόμουν πάντα βλέποντας μαχητικά αεροσκάφη και ονειρευόμουν ότι μια μέρα θα μπορούσα να είμαι ένα μέρος της οικογένειας της Πολεμικής Αεροπορίας. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και έγινα ένας τεχνικός στα μαχητικά αεροσκάφη ” .

Ο Έλληνας διοικητής είναι ικανοποιημένος με το έργο που κάνει η επισμηνίας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την έχουμε στην ομάδα μας –  είναι πάντα ευχάριστο και ενθαρρυντικό το ομαδικό πνεύμα », είπε.

Η Αναστασία συνδυάζει τη δουλειά της με την ανθρώπινη επιστήμη και στις σπουδές Φιλοσοφίας – κάτι που όπως και η εμπειρία της στην Πολεμική Αεροπορία θα της είναι πολύ χρήσιμα.

Για να έρθουμε τώρα στην Νατοϊκή άσκηση να θυμίσουμε ότι έγινε από 26 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αεροπορική Βάση Oerland της Νορβηγίας.
        
Η άσκηση διοργανώθηκε από το NATO’s Headquarters Allied Air Command (HQ AIRCOM) και σκοπός της ήταν η εκπαίδευση των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων σε ρεαλιστικό περιβάλλον επιχειρήσεων, προκειμένου να προετοιμαστούν ως συμμετέχοντες στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης [NATO REACTION FORCES (NRF)] της περιόδου 2014.
        
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από οκτακόσια (800) άτομα και περίπου πενήντα (50) αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η 341 Μοίρα συμμετείχε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερα (4) F-16C/D Block 50 και σαράντα (40) άτομα προσωπικό.
         
Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις:
· Η Γαλλία με πέντε (5) Mirage-2000D και ένα (1) E-3F.
· Η Γερμανία με τρία (3) Tornado και δύο (2) C-160.
· Το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα (1) E-3D.
· Η Νορβηγία με ένα (1) DA-20, ένα (1) C-130J, τέσσερα (4) ελικόπτερα Bell-412 και έξι ως οκτώ (6 – 8) F-16 MLU.
· Η Ολλανδία με (4) F-16 MLU και ένα (1) αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού KDC-10, επιχειρώντας από τη μητρική τους βάση.
· Η Πολωνία με πέντε (5) F-16 Block 52.
· Η Πορτογαλία με πέντε (5) F-16 MLU.
· Η Τουρκία με πέντε (5) F-16 Block 30.
· Το ΝΑΤΟ JEWCS με ένα (1) DA-20.
 
Δείτε φωτογραφίες στο τελος του άρθρου.

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

5 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

5 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign