pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βάσεις 2013: Ρεκόρ δεκαετίας η πτώση των βάσεων

29/08/2013 - 2:25μμ
Βάσεις 2013: Ρεκόρ δεκαετίας η πτώση των βάσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη μεγαλύτερη πτώση της τελεύταίας δεκαετίας παρουσίασαν οι Βάσεις 2013

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “μεγάλη πτώση βάσεων είχαμε σε όλα τα επιστημονικά πεδία κάτι που ήταν αναμενόμενο και το είχαμε ήδη προβλέψει αφού τα φετινά θέματα ήταν τα δυσκολότερα της δεκαετίας, οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν οι χαμηλότερες της δεκαετίας και λογική συνέπεια ήταν να έχουμε τις χαμηλότερες βάσεις της δεκαετίας”. 

Οι βάσεις έπεσαν σε όλα τα πεδία εκτός από κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές σε ΤΕΙ της επαρχίας τα οποία ανέβασαν τη βάση τους γιατί φέτος είχαμε 7.000 λιγότερες θέσεις εισακτέων, ενώ οι υποψήφιοι ήταν 4.000 λιγότεροι και άρα είχαμε μια διαφορά 3.000 θέσεις που ανέβασαν τις βάσεις σε αυτά τα ΤΕΙ.

Τι έγινε στο 1ο επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο πεδίο είχαμε μια περίεργη και μικτή εικόνα στις Φιλολογικές σχολές. Είχαμε πτώση κατά 467 μόρια στη Φιλολογία της Αθήνας, 370 μόρια πτώση στη Φιλολογία της Θεσσαλονίκης αλλά είχαμε 230 μόρια άνοδο στη Φιλολογία στο Ρέθυμνο.

Γκρεμίστηκαν οι βάσεις στις Παιδαγωγικές Σχολές λόγω των διορισμών που πλέον θα είναι ελάχιστοι

Στη Νομική είχαμε πτώση σε όλα τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση κατά 362 μόρια στη Νομική Κομοτηνής η οποία βρέθηκε κάτω από τα 18.000 μόρια και συγκεκριμένα στα 17.914 μόρια.

Πτώση είχαμε και στις σχολές Ψυχολογίας από 320 εως 465 μόρια. Κατακρύμνηση των βάσεων είχαμε στις Παιδαγωγικές σχολές, στους δασκάλους δηλαδή καθώς οι υποψήφιοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη βλέποντας οτι οι διορισμοί έχουν τελειώσει. Η πτώση κυμαίνεται από 1100 εως 1540 μόρια και αντίστοιχη πτώση είχαμε και στις σχολές Νηπιαγωγών.

Τι έγινε στο 2ο επιστημονικό πεδίο

Μεγάλη είναι η πτώση σε όλες τις σχολές. Στο Μαθηματικό της Αθήνας οι βάσεις έπεσαν κατά 614 μόρια ενώ στη Σάμο κατά 1189 μόρια.

Οι υποψήφιοι φοβήθηκαν και φέτος να δηλώσουν σχολές μακριά από την οικογενειακή τους εστία λόγω της κρίσης

Μεγάλη είναι η πτώση στη σχολή Γεωγραφίας της Αθήνας η οποία φτάνει τα 1500 μόρια.

Και οι σχολές Πληροφορικής έχουν πτώση, 470 μόρια έπεσε η σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων της Αθήνας

Τι έγινε στο 3ο επιστημονικό πεδίο

Είναι εντυπωσιακό οτι η Ιατρική Αθήνας βρέθηκε κάτω από τα 19.000 μόρια και συγκεκριμένα στα 18.916 μόρια σημειώνοντας πτώση 254 μόρια. Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης η πτώση έφτασε τα 414 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 18.090 μόρια.

Η Ιατρική Αθήνας έχει να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια από το 2002

Αντίστοιχη πτώση είχαμε και στα τμήματα Οδοντιατρικής και στα Φαρμακευτικά επαγγέλματα. Μικρή άνοδο είχαμε σε κάποια τμήματα Νοσηλευτικής, όπως στα Γιάννενα που είχαμε 260 μόρια άνοδο ή στη Λάρισα που είχαμε 71 μόρια άνοδο.

Τι έγινε στο 4ο επιστημονικό πεδίο

Και εδώ η πτώση είναι πολύ μεγάλη. Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη έπεσε σχεδόν 2.000 μόρια και συγκεκριμένα 1886 μόρια.

Οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών γκρεμίστηκαν καλώς λόγω της κρίσης στην οικοδομή δεν τις προτίμησαν οι υποψήφιοι

Ωστόσο και οι περιζήτητες σχολές αυτού του πεδίου είχαν μεγάλη πτώση όπως είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων -Μηχανικών της Αθήνας που έπεσε κατά 443 μόρια, ενώ στην Ξάνθη η πτώση άγγιξε περίπου τα 500 μόρια.

Τι έγινε στο 5ο επιστημονικό πεδίο

Σε αυτό το πεδίο είχαμε πραγματικά πολύ μεγάλη πτώση των βάσεων λόγω των μαθηματικών. Στο Οικονομικό του Πειραιά είχαμε πτώση 1677 μόρια και στο Οικνομικό της Αθήνας πτώση 1400 μόρια.

Η πτώση στις σχολές της Αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός πως οι φετινοί επιτυχόντες θα φοιτήσουν σε 2 χρόνια

Εντύπωση μεγάλη κάνει και η μεγάλη πτώση στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ κατά 1532 μόρια, ενω στη σχολή Αστυφυλάκων η πτώση έφτασε τα 1700 μόρια. Στους Αστυφύλακες η πτώση ήταν αναμενόμενη αλλά στους Αξιωματικούς ήταν μεγάλη η έκπληξη.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά μπήκαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80.615.

Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις. 

Πηγή: newsit.gr

Δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Άνδρου – Σώοι όλοι οι ναυτικοί

6/05/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης μέσα στη νύχτα

6/05/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

6/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

5/05/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

5/05/2026 - 8:39μμ
Τρένο στην Έδεσσα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ράδιο Θεσσαλονίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά το τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: Δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από 3 χρόνια

5/05/2026 - 7:45μμ
Λουλούδια έξω από το κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

16 χρόνια από τη Marfin: Σιωπηλό προσκύνημα στη Σταδίου για τα θύματα της τραγωδίας

5/05/2026 - 6:09μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε 14χρονη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

5/05/2026 - 1:28μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας – Διακοπές, πολιτισμός και κοινωνικός τουρισμός για χιλιάδες δικαιούχους

5/05/2026 - 1:00μμ
Η Ελισάβετ Ντέλλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος Allwyn στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, στην Καρδίτσα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

ΤΖΟΚΕΡ πολλών αστέρων στην αποψινή κλήρωση, με έπαθλο 8,6 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

5/05/2026 - 12:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Orthodox Observer/Δημήτριος Πανάγος)

Δεξίωση του Ζόραν Μαμντάνι στη δημαρχιακή κατοικία στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: aekbc.gr)

Σαν σήμερα η ΑΕΚ έγινε ξανά «Βασίλισσα της Ευρώπης» στο ΟΑΚΑ

33 λεπτά πριν
Αεροφωτογραφία αποτυπώνει τα ερείπια εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην κορυφή του όρους της Παναγίας (Meryem Ana), με θέα προς την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στο φράγμα Ντάμσα και τα γύρω χωριά της Καππαδοκίας, στη Νεβσεχίρ της Τουρκίας (φωτ.: Anadolu Agency)

Καππαδοκία: Στο φως η Αψηλή Παναγία των Ελλήνων της Σινασού – Ένα χαμένο προσκύνημα επιστρέφει

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex.gr)

Βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Άνδρου – Σώοι όλοι οι ναυτικοί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης μέσα στη νύχτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign