pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

31 Ιουλ έως 6 Αυγ 2013: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης

29/07/2013 - 7:17μμ
31 Ιουλ έως 6 Αυγ 2013: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2013, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας στέλνουμε.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ: Ποντιακή βραδιά. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο τραγούδι Γεώργιος Σιδηρόπουλος, τραγούδι-λύρα Πόλυς Παυλίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Χάρης Κωστελίδης, Γεώργιος Μουστόπουλος, Φίλιππος Ανανικίδης και Ραφαήλ Αμανατίδης. Λύρα: Ευκλείδης Παυλίδης, Δαμιανός Ακριτίδης, Αλέξης Κοσμίδης, Παύλος Θ. Αμανατίδης και  Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Νταούλι και ντραμς  Γεώργιος Π. Αμανατίδης και αρμόνιο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.

Συμμετοχή του μικρού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου «ΟΙ ΕΛΛΕΝΟΙ»  που θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ.: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μικρών ομάδων αγοριών και κοριτσιών με αθλοθέτηση κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».

Ώρα 8:00 μ.μ: Παιδικά παιχνίδια: Τσιλίκι (τσάλτικα), τζαμί (παιχνίδι με τα κεραμίδια), μήλα, σκλαβάκι, σχοινάκι, τσουβαλοδρομίες και αυγοκουταλοδρομίες. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο δημοτικό σχολείο Μεσαίου.

Ώρα 9:00 μ.μ: Παιχνίδια και μαγικά με το Μαρμέλο.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.: Μ. Λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη  Απόστολο Καλδάρα από το συγκρότημα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.: Χορευτική εκδήλωση, παίρνουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων με χορούς από τον Πόντο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς με χορούς από τη Μυτιλήνη, του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με χορούς από τη Θεσσαλία καθώς και το εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά φαγητά (σουρβά, ταν, πίτες) στους παρευρισκομένους.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ : Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων Αστραπής Μεσαίου με αθλοθέτηση του κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» στη νικήτρια ομάδα, από τον Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».

Ώρα 8:00 μ.μ: Ποδηλατοδρομίες (παιδικό, εφηβικό και μεγάλο)

Ώρα 9:00 μ.μ: Εκδήλωση Καραγκιόζη με το έργο «Ο καραγκιόζης και ο διάβολος κουμπάρος» με το Γιάννη Χαντζή.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της Εικόνας της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εντός του χωριού με η συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Μεσαίου. Μετά την περιφορά θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ», στο προαύλιο της εκκλησίας. Κατόπιν θα ακολουθήσει το πανηγύρι που οργανώνει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «ΑΣΤΡΑΠΗ» Μεσαίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 9:00 μ.μ.: Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με χορούς από τη Μακεδονία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου με χορούς από τη Θράκη, του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» με χορούς από την Κρήτη  και του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου εκτός από τις αθλητικές που θα γίνουν στο γήπεδο της Αστραπής Μεσαίου. Στις χορευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αμανατίδης Θεόδωρος         

Η Γεν. Γραμματέας
Αμανατίδου Θ. Σοφία

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος»
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Σύνθ. Εικ.: Αφίσα της ΣΕΝ/ pixabay.com/ users/placidplace)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος και Ψηφιακή Εποχή: Οι δύο άξονες της 19ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

19/09/2025 - 10:20μμ
Από την παράσταση «Μαυροθάλασσα, Κυρά μου» της Αγγελικής Παμπουκίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Μαυροθάλασσα έχει τις κυράδες της, τις Πόντιες γυναίκες

19/09/2025 - 9:01μμ
Μεγάλη συναυλία στον Ασπρόπυργο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με πρωτοβουλία της ΠΟΕ (φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Συναυλία ΠΟΕ – Δήμου Ασπροπύργου για τον Μίκη Θεοδωράκη: Άρχισε με τραγούδια τελείωσε με σέρρα

19/09/2025 - 7:02μμ
(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή διάλεκτος: Τα τοπικά ιδιώματα σύμφωνα με τον Μάτσκαλη φιλόλογο Νικόλαο Λαπαρίδη

19/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)
ΠΟΝΤΟΣ

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ήρωες του Πόντου και της Κύπρου με κοινές αξίες και ίδια μοίρα

18/09/2025 - 10:11μμ
(Φωτ.: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»: Νέα πολιτιστική σεζόν με νέο χοροδιδάσκαλο

18/09/2025 - 9:40μμ
(Φωτ.: facebook.com/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης: Αρχίζουν τα φετινά τμήματα χορού, χορωδίας και ποντιακού θεάτρου

18/09/2025 - 9:07μμ
Τμήμα της αφίσας του ομογενειακού Συλλόγου (πηγή: facebook.com/ Argo WN)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες»: Αρχίζουν τα μαθήματα εκμάθησης ποντιακών χορών

18/09/2025 - 7:36μμ
(Εικ.: pontosnews.gr/ english.anf-news.com /gasteavrupa.org)
ΠΟΝΤΟΣ

Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Ζήτησε από το ελβετικό Κοινοβούλιο ν’ αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων και Ασσυρίων

18/09/2025 - 6:18μμ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου χορεύει στην τελετή έναρξης του 36ου Φεστιβάλ Τουρισμού Σαγκάης (φωτ.: Facebook / Shanghai Tourism Festival – STF)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή ψυχή στο Φεστιβάλ της Σανγκάης, με την ελληνική σημαία ψηλά!

18/09/2025 - 1:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Σύνθ. Εικ.: Αφίσα της ΣΕΝ/ pixabay.com/ users/placidplace)

Πόντος και Ψηφιακή Εποχή: Οι δύο άξονες της 19ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

26 λεπτά πριν
Η είσοδος της μάντρας όπου έγινε η έκρηξη (πηγή: ΕΡΤ)

Τσοτύλι Κοζάνης: Από οβίδα του Β’ Παγκοσμίου η έκρηξη

1 ώρα πριν
Από την παράσταση «Μαυροθάλασσα, Κυρά μου» της Αγγελικής Παμπουκίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)

Η Μαυροθάλασσα έχει τις κυράδες της, τις Πόντιες γυναίκες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Anrita)

Αυξάνονται οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Μια κάθε τρεις ώρες στην Ελλάδα, 19 την ώρα στη Γαλλία

2 ώρες πριν
Γκράφιτι που δείχνει Ρώσους στρατιώτες, σε δρόμο πόλης στα περίχωρα της Μόσχας, έργο του Ivan Pimkin (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η Ρωσία έχασε 133.117 στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία

3 ώρες πριν
Στον απολυμαντικό σταθμό στο Μακρυχώρι Λάρισας. Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)

Ευλογιά προβάτων: 17 σημεία απολύμανσης στη Θεσσαλία – «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είμαστε σε πόλεμο»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign