pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μελισσανίδης: Βοηθήστε μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ!

10/07/2013 - 1:33μμ
Στην Παναγία Σουμελά ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ο Νο1 στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη νέα εποχή της “Ένωσης”.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΤΑΤΟΙ Club, ο “Τίγρης” αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εισιτηρίων διαρκείας για την ανέγερση του νέου “σπιτιού” της ομάδας και συμπλήρωσε πως αγωνιστικός στόχος του “Δικεφάλου” είναι η δημιουργία ομάδας βασισμένη σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, η οποία σε δύο χρόνια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη κατηγορία.

Δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραίανός Δέλλας, Βασίλης Μπορμπόκης και Άκης Ζήκος.

Θέλω βοήθεια μόνο για το γήπεδο

Αναφερόμενος στα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε πως τα μισά έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας θα μπαίνουν κατευθείαν στο ταμείο για το “παλάτι” της ΑΕΚ. «Βοήθεια χρειάζομαι μόνο για το γηπεδο. Η μεγάλη προσπάθειά μας δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα.  Θα τα βρούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Δεν είναι μόνο το θέμα των χρημάτων αλλά αυτό της συμμετοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν γυρνάω πίσω

Καμία διάθεση αναφοράς για τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο. «Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας από μηδέν. Να γίνουν όλα με τρόπο ιδανικό. Να γίνουν όλα όσα δεν καταφέραμε να κάνουμε ακόμα και στα “χρυσά” χρόνια της ομάδας. Δεν θέλω να γυρνάω πίσω. Κοιτάμε μπροστά. Η ομάδα διανύει μια δεύτερη ιστορική αφετηρία μετά το 1924».

Ομάδα με βάσεις για τη superleague

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία ομάδας βασισμένη σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, η οποία θα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη κατηγορία σε δύο χρόνια.

«Κι εγώ να παίξω στη Γ’ Εθνική θα το πάρω το πρωτάθλημα. Θέλουμε μια ομάδα η οποία σε δύο χρόνια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται ιδιοκτήτη

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν ιδιοκτήτη και κανένα πορτοφόλι. Υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς. Η δική μας ΑΕΚ ανήκει στον κόσμο της».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σ” αυτό το νέο ξεκίνημα, το καταλαβαίνετε όλοι, είναι πολύ διαφορετικό απ” όλα τα προηγούμενα. Είναι από το μηδέν και με την ΑΕΚ στην Γ” εθνική. Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος μ” αυτή την οδυνηρή κατάληξη της απαραίτητης αυτοκάθαρσης. Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ” εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες.

Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Αντιθέτως είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα παλάτι. Για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά.

Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ’ όλους. Και αλίμονο σ’ εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει. Έχουμε ανάγκη την ενότητα. Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ’ όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο ανέγερσης του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα θα τα βρούμε και θα ξεκινήσουμε σύντομα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Η απάντηση μας, θα είναι μεγάλη συμμετοχή μας σ” αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Επίσης κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, θα γίνεται αυτόματα μέλος της ερασιτεχνικής. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά. Υπάρχει μόνο ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο. Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ μ αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα. Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».

Οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Ποιό είναι το σκεπτικό το αρχιτεκτονικό για το γήπεδο;

«Το απόγευμα έρχεται ο αρχιτέκτονας και θα έχουμε ένα ραντεβού. Πιστεύω πως θα είναι ένα γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα»

Πόσο φερέγγυο θεωρείται το ελληνικό πρωτάθλημα και τις αρχές του;

«Είναι νωρίς να απαντήσω σ’ αυτό. Η ΑΕΚ προς το παρόν θα παίζει με τον αετό βούλας. Σε δυο χρόνια να μου κάνετε αυτή την ερώτηση».

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, θα έχουν συμμετοχή οι μέτοχοι του 2004;

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοηθούν αυτή την προσπάθεια. Θα έρθει η στιγμή που θα ανακοινώσουμε και τα ονόματα. Και ο Παππάς και ο Πόλυς και πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν για να φτιαχτεί το γήπεδο. Την προσπάθεια και την βοήθεια απ” όλους, την θέλω μόνο για το γήπεδο».

Έχετε καταλήξει αν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια;

«Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο χωρίς εμπορική χρήση και σούπερ μάρκετ. Ένα γήπεδο για να παίζει η ΑΕΚ. Ότι λέει ο νόμος. Αυτό το γήπεδο που είχαμε, αυτό θέλουμε να ξανακτίσουμε».

Σκοπεύετε να κάνετε κάτι για να μην υπάρχουν φαινόμενα οπαδών που κάνουν ζημιά στην ομάδα;

«Όλος ο κόσμος αγαπάει την ΑΕΚ. Με σωστή καθοδήγηση, η ΑΕΚ δεν θα έχει τέτοια προβλήματα».

Στον σχεδιασμό, παραμένει ιδιοκτήτης η ερασιτεχνική ΑΕΚ;

«Αυτό που θα φτιαχτεί, θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Απλώς για να φτιαχτεί το γήπεδο, θα χρειαστεί μια εταιρία».

Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο;

«Ένα είναι το πλάνο, ένα είναι το σχέδιο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε πάνω στο πλάνο για να είμαστε έτοιμοι και να μην μας σταματήσει τίποτα. Ένα απλό γήπεδο θα φτιάξουμε. Το ίδιο μ” αυτό που είχαμε. Απλώς θα είναι καινούργιο».

Υπάρχει η προοπτική να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή στο θέμα του γηπέδου;

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ζητήσουμε να δούμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε όλες τις παρατάξεις. Και θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχει κανείς αντίρρηση. Θέλουμε να δώσουμε ξανά ζωή στην Νέα Φιλαδέλφεια».

Αυτός ο κόπος της Γ” εθνικής, άξιζε η καθυστέρηση να μπει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ;

«Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα, που οποιοσδήποτε επιχειρηματίας είχε να δαπανήσει πολλά χρήματα. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε. Αλλά μην γυρίζουμε εκεί. Δεν μπήκα στην διαδικασία των αριθμών. Άκουγα πολλά. Δεν μπήκα καθόλου. Βάλαμε τελεία, ξεκινάμε από την αρχή. Με τα παλιά δεν βγαίνει τίποτα, διχόνοια βγάζουμε».

Σ’ ότι αφορά την ομάδα που θα δούμε, σκοπό σας είναι να πάρει το πρωτάθλημα ή να παίζει καλή μπάλα; Και με τα εισιτήρια διαρκείας έχετε έναν αριθμό στο μυαλό σας;

«Αυτό θα το δούμε. Για την ομάδα που θα φτιάξουμε, εμένα δεν με ενδιαφέρει να ανέβουμε. Στην Γ” κατηγορία και εγώ να παίξω, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με μέλλον. Όλοι μας θα κριθούμε».

Το νέο γήπεδο, τι όνομα θα έχει;

«Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου, θα είναι Αγιά Σοφιά. Και το εμπορικό όνομα, είναι κάτι άλλο».

Πηγή: pamesports.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Προκρίθηκε στον 2ο γύρο η Σάκκαρη

1/07/2025 - 8:42μμ
(Φωτ.: X / TennisHypeMedia)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση από την πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

30/06/2025 - 6:13μμ
Ο καρατέκα Γιώργος Λαζαρίδης (φωτ.: elok.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ένας αφοσιωμένος δάσκαλος του καράτε

29/06/2025 - 11:26μμ
Η Ελίνα Τζένγκο την τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στη Μαδρίτη (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος / EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελίνα Τζένγκο: Έσκισε η ακοντίστριά μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη

29/06/2025 - 9:37μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας: Χάλκινο μετάλλιο για τις Αναστασιάδου, Φίτσιου

29/06/2025 - 2:35μμ
Ο Σάκης Δεληγιώργης σε αγώνες (πηγή: ΕΡΤ(
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε ο παραολυμπιονίκης Σάκης Δεληγιώργης

29/06/2025 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23: Χρυσό με πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη, χάλκινο ο Γιουρτζίδης

28/06/2025 - 10:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Νίκη με κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 8,46μ. για τον Τεντόγλου

28/06/2025 - 9:25μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U15: Χάλκινο ο Σωτηρόπουλος

28/06/2025 - 6:54μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U15: Χρυσό μετάλλιο ο Ζίνισα!

28/06/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: greeks.am)

Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας: Εικόνες από την 6η κατασκήνωση παιδιών ελληνικής καταγωγής

25 λεπτά πριν
Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Ερντογάν στη διάρκεια της συγκέντρωσης του CHP μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κωνσταντινούπολη: Ένταση σε συγκέντρωση του CHP – «Ο Ερντογάν είναι αρχηγός χούντας»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κυλήσει η μέρα

2 ώρες πριν
Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

10 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign