pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

622 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ

23/04/2013 - 7:45πμ
Η πληρωμή κερδών του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το επενδυτικό σχήμα Emma Delta προκρίθηκε ως ο μοναδικός έγκυρος υποψήφιος για την εξαγορά ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ, με ποσό που ανέρχεται σε περίπου 622 εκατ. ευρώ.

Την εξέλιξη αυτή δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ως πηγή ανώτατο αξιωματούχο με γνώση της διαδικασίας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το τίμημα ωστόσο δεν θεωρήθηκε ικανοποιητικό από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ζήτησε ήδη τη βελτίωση της πρότασης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε προθεσμία 48 ωρών στην Emma Delta, προκειμένου να επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά και έτσι οι οριστικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό αναμένεται να υπάρξουν έως την ερχόμενη Πέμπτη, το αργότερο.Η αποτίμηση των συμβούλων της αποκρατικοποίησης τοποθετεί τον πήχη στα 610 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στο τελικό ποσό που θα λάβει το δημόσιο υπολογίζεται και το ποσό που θα εισπραχθεί από το μέρισμα της χρήσης του 2012, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, εξετάστηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, οι φάκελοι υποψηφιότητας για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι Emma Delta και Third Point στις 17 Απριλίου 2013.

«Αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Third Point, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της Emma Delta, παρουσία εκπροσώπων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων Deutsche Bank και NBG Securities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την Emma Delta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος.

Οι κύριοι μέτοχοι της Emma Delta Ltd. – Ποιος είναι ο Jiri Smejc

Η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (Γιρί Σμέετζ) (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%). Ανεπίσημα, αναφέρεται ότι στο σχήμα μετέχει ο ιταλικός όμιλος Lottomatica και ο όμιλος Κοπελούζου με μικρό ποσοστό.

Ο Jiri Smejc ένας από τους κύριους μετόχους της Εmma Delta Ltd.  είναι ένας δραστήριος Τσέχος επενδυτή που συνδέεται με το ρωσικό επιχειρηματικό στερέωμα. Είναι επικεφαλής διαχείρισης παγίων στον επενδυτικό όμιλο PPF Group N.V. το οποίο διατηρεί ισχυρή συμμετοχή στη Nomos Bank και σε ρωσικές εταιρίες εξορύξεων.

Ο 40χρονος επενδυτής από την Τσεχία θεωρείται ένας «παγκοσμιοποιημένος» επιχειρηματίας με διασυνδέσεις και παρουσία από το Λονδίνο έως την Ανατολική Ασία. Είναι τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας, την οποία, όπως και πολλοί από τους Ρώσους μεγιστάνες, επιλέγει για ξεκούραση, καθώς το κλίμα φαίνεται να του πηγαίνει καλύτερα από άλλα ευρωπαϊκά θέρετρα.

Ο μοναδικός αντίπαλος της Emma Delta ήταν το αμερικάνικο fund Third Point
 
Να αναφέρουμε εδώ ότι το Thrird Point είναι ένα hedge fund και είναι γνωστό πως κέρδισε 500 εκατ. δολάρια από τα ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με φήμες, στο συγκεκριμένο αμερικανικό σχήμα διεκδίκησης του ΟΠΑΠ συμμετείχε και η Ιntralot. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική πρόταση της αμερικανικής Third Point περιείχε συγκεκριμένες παραδοχές που δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού και για το λόγο αυτό κρίθηκε «άκυρη».

Σύμβουλοι στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ είναι, η Deutsche Bank παράρτημα Λονδίνου και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Επίσης η Freshfields Bruckhaus Deringer και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες, ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπάνα» 200 εκατ. ευρώ στην Temu από την Κομισιόν

28/05/2026 - 3:09μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι πληρωμές για τα κοινωνικά επιδόματα Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ – Στα 275 εκατ. ευρώ οι καταβολές

28/05/2026 - 8:34πμ
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στη Βουλή, Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρίτη θητεία για Στουρνάρα στην ΤτΕ: Προειδοποίηση για πληθωρισμό και γεωπολιτικούς κινδύνους

25/05/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζεστό» χρήμα σε εκατομμύρια δικαιούχους μέχρι το τέλος Μαΐου

25/05/2026 - 9:34πμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Τέλος στα άδικα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις

24/05/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 2,4 δισ. ευρώ σε 4,3 εκατομμύρια δικαιούχους

23/05/2026 - 10:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο με παρεμβάσεις για στέγαση, συντάξεις και χρέη

22/05/2026 - 9:32πμ
Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητη περιουσία: Προ των πυλών το άγγιγμα του ΜΙΔΑ

21/05/2026 - 7:51μμ
Το κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «ψηφιακό φίλτρο» για τα χρέη στην Εφορία – Πώς θα αξιολογούνται οι οφειλέτες

18/05/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 22 Μαΐου

16/05/2026 - 4:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr/SBS)

Σίδνεϊ: Πρεμιέρα για το «Yesterday Island» του Ελληνοαυστραλού Σαμ Βούτα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

8 ώρες πριν
(Τμήμα του εξωφύλλου του βιβλίου)

«Ο Πόντος για τα παιδικά μάτια»: Ένα βιβλίο για παιδιά του Δημοτικού που κρατά ψηλά την ελπίδα της μνήμης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Greek Basketball League: Πρώτο βήμα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού για τους τελικούς

8 ώρες πριν
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο κοιμητήριο του Θρυλορίου (φωτ. αρχείου: Facebook / Athina Nakousi)

Θρυλόριο: Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, θα αναβιώσει το ποντιακό ταφικό έθιμο

9 ώρες πριν
Ο Γ. Γεραπετρίτης στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (φωτ.: EPA / George Christophorou)

Ουκρανικό drone: Την Κάγια Κάλας ενημέρωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Θα ακολουθήσει διάβημα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Η γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign