pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυτό είναι το τουρκικό όραμα: Δείτε τον χάρτη της Νέας Τουρκίας..

24/03/2013 - 11:31πμ
Αυτό είναι το τουρκικό όραμα: Δείτε τον χάρτη της Νέας Τουρκίας..
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Δείτε το χάρτη της “Νέας Τουρκίας” στο τέλος του άρθρου.

Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.

Δείτε τον χάρτη στο τέλος του άρθρου.

Γράφει ο Δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

23/12/2025 - 6:34μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-Αρμενία: Υπογράφηκε πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

19/12/2025 - 5:18μμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr / Νικολέτα Πετανίδου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: H ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα «Κίμων» – Δένδιας: Η πατρίδα μας αποκτά δυνατότητα στρατηγικών όπλων

18/12/2025 - 4:51μμ
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90 του Στρατού Ξηράς

12/12/2025 - 4:32μμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΑΜΥΝΑ

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4/12/2025 - 11:30μμ
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόσπασμα από κείμενο του Σμυρνιού ζαχαροπλάστη Παναγή Βαλάκη

«Σμυρνιά κάλαντρα» στη Μυτιλήνη του 1935 – «Η Σμύρνη ίτανε πολιτία με τα ούλα τσι»

20 λεπτά πριν
Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Γκίνη από το Silver alert

Άνω Πορόια: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γκίνη

44 λεπτά πριν
Ο μητροπολίτης Ζάμπιας με τα παιδιά του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου Λουσάκας (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Τα ελληνικά κάλαντα αντήχησαν στη Ζάμπια: Χριστούγεννα με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά της Αφρικής

1 ώρα πριν
Παιδιά Ελλήνων στην Τασκένδη (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς)

«Το ελληνικό θαύμα στην Τασκένδη»: Έκθεση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Κεντρικής Ασίας

2 ώρες πριν
Πολωνός πιλότος σε F-16 (φωτ.: EPA / Roman Zawistowski Poland Out)

Συναγερμός πάνω από τη Βαλτική: Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος

2 ώρες πριν
Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Αθηνών (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευχή για μια χρονιά χωρίς πολλά προβλήματα, δυσκολίες και εμπόδια στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign