pontosnews.gr
Σάββατο, 25/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Σαμαράς – Ερντογάν: Συνάντηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

4/03/2013 - 9:10πμ
Σαμαράς: Ναι στο τέμενος της Αθήνας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην γειτονική χώρα και της σημερινής, δεύτερης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, μετά την πρώτη πανηγυρική στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια.

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στο Κατάρ. Φωτο: ΑΜΠΕ Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στο Κατάρ. Φωτο: ΑΜΠΕ Ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Κατάρ. Οι δύο πρωθυπουργοί θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα καλής γειτονίας, οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Στις 9.45 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ και στις 11.00 με τον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν με τον οποίο θα συζητήσει όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι συναντήσεις γίνονται στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ρηματικές διακοινώσεις των δύο χωρών στον ΟΗΕ τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την διαφορά για την υφαλοκρηπίδα και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν, στις 12.00 το μεσημέρι, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου, στο οποίο θα μετέχουν περί τους 25 υπουργούς και από τις δύο χώρες και θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμφωνιών και κοινές δηλώσεις, στις 13.00 το μεσημέρι.

Κατά τις σημερινές επαφές θα υπογραφούν περίπου 20 συμφωνίες, πρωτόκολλα και μνημόνια σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στις δύο χώρες. Οι συμφωνίες θα αφορούν τους τομείς των μεταφορών, της υγείας, του τουρισμού, της μετανάστευσης, ενώ θα υπογραφούν πρωτόκολλα μεταξύ των δύο γενικών γραμματειών Τύπου, των δύο ινστιτούτων μετρολογίας και μεταξύ της ΕΡΤ και της αντίστοιχης ΤΡΤ.
Στο πλαίσιο αυτό των κοινών συμφωνιών, θα υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της ναυτιλίας μεταξύ των δύο υπουργών για την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ ναυτιλιακών εταιριών καθώς και της συνεργασίας στην ναυτική εκπαίδευση και στον θαλάσσιο Τουρισμό. Μνημόνιο όμως θα υπογραφεί και για την περαιτέρω συνεργασία στον τουριστικό τομέα όπου ήδη οι αφίξεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά την απλοποίηση των διαδικασιών για την χορήγηση βίζας.

Συμφωνίες θα υπογραφούν και για τις ανταλλαγές και συνεργασία στον τομέα της Υγείας, στον τομέα του Αθλητισμού και στον τομέα του Πολιτισμού. Κοινή δήλωση θα υπάρξει μεταξύ του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα, αφού ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών φθάνει στην χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ή από τα τουρκικά παράλια, ενώ παράλληλα η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει παλαιότερη συμφωνία των δύο χωρών για επαναπροώθηση.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν την κατάσταση στην Συρία που αυξάνει τις μεταναστευτικές πιέσεις στις δύο χώρες, αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όπου είναι δεδομένη η θετική στάση της χώρας μας υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα των αεροδρομίων και των λιμανιών της στα κυπριακά μέσα.
Μετά τις κοινές δηλώσεις, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν 100 ελληνικές και 200 τουρκικές επιχειρήσεις, που θα αναζητήσουν πεδίο συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών, της πληροφορικής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και σε κοινοπραξίες για την αγορά των Βαλκανίων.

Ο Τ. Ερντογάν, την Κυριακή, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε: «Στις συνομιλίες μας με την ελληνική κυβέρνηση θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το πώς θα πορευτούμε στο εξής». Και ανέφερε ότι στη συνάντηση θα εξεταστεί ένα σύνολο θεμάτων: τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών, διμερών σχέσεων και θέματα ΝΑΤΟ, προσθέτοντας: «Θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση στη συνεργασία μας με την Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζουμε στρατηγική, να μην υπάρχει εφεξής μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισκέπτεται την Τουρκία, συνοδεία πολυμελούς ομάδας υπουργών, με την ατζέντα των συνομιλιών να επικεντρώνεται σε θέματα καλής γειτονίας και συνεργασίας, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες. 

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας, Γεωργίας κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης καθώς επίσης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σήμερα, περιλαμβάνει επίσκεψη στο Φανάρι στις 16.30 και συνάντηση με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: enet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
Το μνημείο στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Αίγυπτος: Η Πολεμική Αεροπορία αποκατέστησε το Μνημείο των Ελλήνων Πολεμιστών στο Κάιρο

26/06/2026 - 11:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σπίτι του ζευγαριού που επισκεφθηκε η 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ στη Σύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Σολάρης)

Σύρος: Ποινική δίωξη στο ζευγάρι για τον βίαιο θάνατο της διασώστριας του ΕΚΑΒ

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Σε εξέλιξη το 2ο Αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο, με θέμα «Genocides, Mass Atrocities and Human Rights»

39 λεπτά πριν
Ο Μιχάλης Κακογιάννης στο Ηρώδειο μετά το τέλος του «Κοριολανού», που σκηνοθέτησε για το Ελληνικό Φεστιβάλ 2006 (φωτ.: EUROKINISSI)

Το μεγαλείο της ζωής και του έργου του Μιχάλη Κακογιάννη

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Είχε στόχο το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου

2 ώρες πριν
Ο ορίζοντας του Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπως φαίνεται από τον ποταμό Σασκουεχάνα, με τον χαρακτηριστικό θόλο του Καπιτωλίου να δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας (πηγή: Wikipedia)

Πενσιλβάνια: Από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη θεσμοθέτηση της 19ης Μαΐου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

World Cup πόλο: Στον τελικό η Εθνική ομάδα – Αύριο για το χρυσό κόντρα στην Ουγγαρία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign