pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απειλές για το διορισμό των ιμάμηδων στη Θράκη

29/01/2013 - 1:52μμ
Απειλές για το διορισμό των ιμάμηδων στη Θράκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε παραλήρημα βρίσκονται διάφοροι μειονοτικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι αδυνατούν να χωνέψουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάταξη για τον ορισμό από το κράτος ιεροδιδασκάλων στις μειονοτικές περιοχές. Μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να εκτοξεύουν απειλές, ενώ αποκάλεσαν «βλακείες» τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.

Σήμερα, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι και κυρίως παράνομοι σύλλογοι, όπως η «Ένωση “Τουρκικής” Νεολαίας Κομοτηνής», διοργανώνουν εκδήλωση για την… «Ημέρα Μνήμης Εθνικής Αντίστασης» με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1989. Φυσικά, κεντρικό ρόλο σε αυτή την προκλητική εκδήλωση θα έχει το θέμα των 240 ιμάμηδων. Η πρόσκληση της Ένωσης είναι γραμμένη στα τουρκικά και ξεχειλίζει από προκλητικότητα.

Η πρόσκληση

«Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης δεν δέχτηκε την απόρριψη του πιο δημοκρατικού δικαιώματός του, αυτό της εθνικής του ταυτότητας, και στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκε στους δρόμους και κραύγασε προς όλο τον κόσμο για την εθνική του ταυτότητα. Κατά την 25η επέτειο αυτής της ευτυχισμένης μέρας, θα οργανωθεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης τελετή μνήμης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ακραία στοιχεία της μειονότητας έχουν δημιουργήσει ένα είδος δήθεν «εθνικής επετείου», με αφορμή την απαγόρευση από την ελληνική Δικαιοσύνη -στις 29 Ιανουαρίου 1988- της ίδρυσης και λειτουργίας συλλόγων με τουρκική επωνυμία, η οποία μετατρέπεται σε βήμα απίστευτης προπαγάνδας κατά του ελληνικού κράτους, τρομοκράτησης και εκβιασμού της μεγάλης μάζας των φιλήσυχων μουσουλμάνων και συστηματικής προβολής μιας φιλοτουρκικής πολιτικής. Με αφορμή αυτό το γεγονός, τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο (1989) οργάνωσαν διαδηλώσεις για τη «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την Αστυνομία και με συμπολίτες τους. Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε και έκτοτε κάθε 29η Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης».

Φέτος, όμως, οι «κορόνες» των ακραίων μειονοτικών φωνών θα επικεντρωθούν όχι τόσο σε αυτά που έγιναν το 1989 όσο στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής για τους 240 ιμάμηδες. Ήδη μία πρόγευση για το τι θα ακουστεί σήμερα δίνουν μειονοτικές εφημερίδες, οι οποίες αποτελούν φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

«Η έγκριση του νόμου από το Κοινοβούλιο προκάλεσε μεγάλη οργή στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο λαός μας είναι αποφασισμένος στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν να τιμωρήσει τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ. Το κύρος αυτών των κομμάτων εντός της μειονότητας εκμηδενίστηκε πλήρως. Όσο Τούρκοι είναι ο Πατριάρχης και οι Ρωμιοί στην Πόλη τόσο Έλληνες είναι και οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη», είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που φιγουράρουν στις μειονοτικές εφημερίδες.

Εκτοξεύουν ύβρεις

Μάλιστα, οι μουσουλμάνοι συντάκτες συμβουλεύουν (!) τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα «να μην παίζει με τα συναισθήματα» των μειονοτικών, προσθέτοντας προκλητικά: «Να μη μας δοκιμάζει σε θέματα που σχετίζονται με τις ευαισθησίες μας και ιδιαίτερα σε σχέση με τη μεγαλειώδη θρησκεία μας… Στην τελευταία του ανακοίνωση, κατά την άποψή μας, εντελώς αποβλακώθηκε»!

Οι συντάκτες των μειονοτικών εφημερίδων βρίσκονται σε παράκρουση και στις στήλες τους απειλούν την ελληνική πολιτική σκηνή. «Θα δείτε στις εκλογές! Εμείς θα εμφανίσουμε την αντίδρασή μας πάλι με δημοκρατικούς τρόπους. Θα σας θάψουμε στην κάλπη».

Άγγελος Αγγελίδης, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Πηγή: antinews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Και τώρα οι δυο τους – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πέρασαν στους τελικούς

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/ Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των πόλεων / Δώρα Ανδραλή)

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε και φέτος τη μαύρη επέτειο της αποφράδας ημέρας

47 λεπτά πριν

Αδελφότης Ποντίων «Η Παναγία Γουμερά»: Η Καλλιθέα υποδέχεται την εικόνα και τα ιερά κειμήλια του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

e- ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 5 Ιουνίου

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

3 ώρες πριν
Κόσμος παρακολουθεί εκθέματα και ιστορικά ντοκουμέντα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στο σταθμό Μετρό Συντάγματος τον Μάιο του 2016. (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάλια Καρπούζη)

Όταν τα αρχεία μιλούν: Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Φωτιάδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign