pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διατροφική ασπίδα για γρίπη και ιώσεις

29/01/2013 - 10:38πμ
Διατροφική ασπίδα για γρίπη και ιώσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το τι διαλέγετε να τρώτε κάθε μέρα μπορεί να σας κάνει πιο ισχυρούς στο να εξουδετερώνετε κάθε μορφής εισβολέα στο σώμα σας όπως ο ιός της γρίπης και άλλοι. Η διατροφή έχει καθοριστική σημασία στην προστασία του οργανισμού από μολύνσεις.

Για πρόληψη και αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος διάφορα τρόφιμα προσφέρουν ένα πλούσιο οπλοστάσιο ισχυρών παραγόντων που θωρακίζουν το σύστημα άμυνας μας.

Τα τρόφιμα που διαλέγουμε να τρώμε κάθε μέρα σε συνδυασμό με τα εμβόλια, την ξεκούραση, τον καλό ύπνο και την τακτική σωματική άσκηση είναι ασπίδες προστασίας από τη γρίπη και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Οι καλής ποιότητας πρωτεΐνες χρειάζονται για τη σύνθεση των αντισωμάτων εναντίον των ιών της γρίπης. Θα τις βρείτε σε κρέατα πλούσια σε καλής ποιότητας πρωτεΐνες αλλά φτωχά σε κορεσμένα λίπη όπως κοτόπουλο, ψάρι, σε αυγά, γάλα, γαλακτοκομικά φτωχά σε λιπαρά, σε όσπρια, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς ή σπόρια.

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην άμυνα του αναπνευστικού συστήματος. Θα τη βρείτε σε καρότα, κολοκύθα με έντονο πορτοκαλί χρώμα, αχλάδια μάγκο, σπανάκι, λάχανο (κράμβη).

Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιπλέον έχει τις δικές της αντιικές ιδιότητες. Η βιταμίνη C δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε και να αποθηκευτεί στο ανθρώπινο σώμα. Για αυτό είναι σημαντικό κάθε μέρα να έχουμε στη διατροφή μας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C όπως: Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ), πιπεριές διαφόρων ποικιλιών και χρωμάτων, μούρα, φράουλες, πεπόνι, μπιζέλια, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, ακτινίδια, μάγκο, παπάγια, χυμό πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ. Τα φρούτα σε κουτιά ή κατεψυγμένα είναι καλές πηγές βιταμίνης C.

Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικό στοιχείο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη και μικρή έλλειψη του ψευδάργυρου είναι αιτία συχνότερων επεισοδίων κρυολογημάτων και γρίπης. Ο ψευδάργυρος από ζωικά τρόφιμα απορροφάται καλύτερα από αυτόν που είναι φυτικής προέλευσης. Θα το βρείτε σε κρέας βοδινό, αυγά, θαλασσινά, κάβουρα, στρείδια, σαρδέλες, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπόρια κολοκύθας.

Ο σίδηρος είναι βασικό στοιχείο για την άμυνα του σώματος μας. Υπάρχει σε συκώτι, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα), φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο), ψωμιά και δημητριακά εμπλουτισμένα με σίδηρο. Ο σίδηρος ζωικής προέλευσης απορροφάται καλύτερα. Εάν κάποιος δεν μπορεί να παίρνει αρκετό σίδηρο από τη διατροφή μπορεί ο γιατρός να του δώσει συμπλήρωμα με σίδηρο ή και ψευδάργυρο ή και βιταμίνες.

Το σκόρδο έχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των ιών. Η αλικίνη που σχηματίζεται όταν συνθλίβεται το σκέλος του ωμού σκόρδου φαίνεται εμποδίζει τους ιούς να βλάπτουν τον άνθρωπο. Για άτομα που το ανέχονται, το μάσημα ενός ωμού σκέλους σκόρδου κάθε μέρα βοηθά την άμυνα τους εναντίον των μολύνσεων όπως η γρίπη.

Το σελήνιο μπορεί να προστατεύει από τους ιούς της γρίπης. Το σελήνιο που προσφέρουν 3 καρύδια Βραζιλίας την ημέρα είναι αρκετό για προστασία από τους ιούς της γρίπης. Σελήνιο υπάρχει και σε άλλα είδη καρυδιών, στον τόνο, στα ζυμαρικά και στα εμπλουτισμένα δημητριακά.

Πηγή: diatrofi.medlook.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/prinz-peter-871838/)
ΥΓΕΙΑ

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών: Η αόρατη διαταραχή που «κλέβει» τον ύπνο

13/05/2026 - 12:53μμ
(Φωτ.: Allwyn.gr)
ΥΓΕΙΑ

Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία

11/05/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΥΓΕΙΑ

«Θεραπείες-θαύματα» με βλαστικά κύτταρα: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς

11/05/2026 - 9:35πμ
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius» στην αεροπορική βάση του Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία, στις 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA/ROB ENGELAAR)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ασθενής είναι ο Έλληνας επιβάτης του «MV Hondius» που επιστρέφει στην Ελλάδα

10/05/2026 - 11:10μμ
Σκόνη από την αφρικανική ήπειρο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο – Οι οδηγίες των ειδικών για τις επόμενες ημέρες

9/05/2026 - 2:41μμ
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

9/05/2026 - 10:21πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσπρια και σόγια μπορεί να προστατεύουν από την υπέρταση

8/05/2026 - 6:53μμ
Το κτήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
στη Γενεύη από τη νοτιοδυτική πλευρά (φωτ.: en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization/Thorkild Tylleskar)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν συνιστά πανδημία» ο χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο – Σε συναγερμό 12 χώρες

7/05/2026 - 8:27μμ
Το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο «Hondius» που έχει μετατραπεί σε πλωτή καραντίνα (φωτ.: EPA / Elton Monteiro)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

5/05/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: pixabay.com/users/kaboompics-1013994)
ΥΓΕΙΑ

7χρονος κατάπιε ελατήριο από γομολάστιχα που σφηνώθηκε στον πνεύμονα – Πώς σώθηκε

4/05/2026 - 12:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης Μανιάτης απευθύνεται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 29 Απριλίου 2026 (πηγή: multimedia.europarl.europa.eu)

Μανιάτης για τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Πρώτο απαραίτητο βήμα η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

17 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Η ΑΑΔΕ στέλνει «ραβασάκια» σε 12.000 φορολογουμένους – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και τι πρέπει να κάνουν

25 λεπτά πριν
Στο Θέατρο Πάρκου Νέας Ελβετίας, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος)

Θεσσαλονίκη: «Δεν συγχωρούμε τη λήθη» – Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

48 λεπτά πριν
Πεζός περνά μπροστά από κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων και μεταχειρισμένων ειδών στην Ταϊπέι, ενώ στις οθόνες μεταδίδεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Ritchie B. Tongo)

Σι και Τραμπ αντάλλαξαν μηνύματα, όχι συμφωνίες: Η Ταϊβάν, το Ιράν και η «Παγίδα του Θουκυδίδη» στη σύνοδο του Πεκίνου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

FAO: Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους από τα ανακυκλωμένα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φοιτητικές εκλογές με… δύο αποτελέσματα: Πρωτιά δηλώνουν ΔΑΠ και ΠΚΣ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign