pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παπαντωνίου – Δούκας στη δικαιοσύνη για το πόθεν έσχες

24/01/2013 - 6:57πμ
Παπαντωνίου - Δούκας στη δικαιοσύνη για το πόθεν έσχες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά τον Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε η σειρά των Γιάννου Παπαντωνίου και Πέτρου Δούκα να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης την παραπομπή τους. Για τον μεν Γιάννο Παπαντωνίου,  επειδή δεν ανέφερε στη δήλωσή του τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, για τον δε Πέτρο Δούκα, διότι η Βουλή θεώρησε πως δεν είναι επαρκείς οι εξηγήσεις τους για μεταβολή κατάθεσης σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέλη της επιτροπής δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις των εγκαλουμένων. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου η παραπομπή ήταν ομόφωνη, ενώ υπέρ της παραπομπής του Πέτρου Δούκα ψήφισαν επτά μέλη υπέρ και τέσσερα κατά.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαντωνίου δεν είχε αναφέρει στη δήλωση πόθεν έσχες του την ύπαρξη λογαριασμού ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων της συζύγου του σε τράπεζα του εξωτερικού, ενώ στη δήλωση του Πέτρου Δούκα το 2010 υπήρχε διαφορά ενός εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη του 2009.

Όσο για τον πρώην υπουργό Άμυνας, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι διαπιστώθηκε αδήλωτος τραπεζικός λογαριασμός στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια (1,3 εκατ. αρχικά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ποσά). Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της συζύγου του και αποκαλύφθηκε με τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Αρχικά, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λογαριασμός και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Στην πορεία, ανασκεύασε την θέση του και με υπόμνημα στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός υπάρχει, αγνοούσε όμως την ύπαρξή του, καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του. Επιπλέον, υποστήριξε ότι αποτελούσε «προσωπικό» λογαριασμό της συζύγου του. Τελικά, αργότερα, ο κ. Παπαντωνίου ανασκεύασε για τρίτη φορά τους ισχυρισμούς του, ομολογώντας ότι γνωρίζει τον λογαριασμό και πως εκεί βρίσκονται χρήματα τόσο της συζύγου του, όσο και δικά του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου του 2012, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του, είχαν ζητήσει από το ΣΔΟΕ το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, και μελών της οικογένειάς του. Οι έρευνες αφορούν την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ, τη δεύτερη σύμβαση για τα υποβρύχια και την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Απάτσι.

Αναφορικά με τον κ. Δούκα, σημειώνεται ότι ελεγχόταν, γιατί μεταξύ των δηλώσεων 2009 και 2010 «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ. Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να καταθέσει στην επιτροπή όλα τα σχετικά παραστατικά που δείχνουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και πως «εκ παραδρομής» δεν δηλώθηκαν. Παρά ταύτα, μέλη της επιτροπής αναφέρουν πως «αν και δικαιολόγησε τα χρήματα που έλλειπαν, υποχρεούμαστε να τον παραπέμψουμε καθώς δεν τα είχε δηλώσει».

Από το περιβάλλον του Πέτρου Δούκα έγινε γνωστό πως ο πρώην υφυπουργός βασιζόμενος στα πρακτικά της Βουλής και από τις εξηγήσεις που έδωσε στην αρμόδια Επιτροπή, καλύπτεται πλήρως και στο τέλος αυτής της διαδικασίας δεν θα υπάρξει ουσιαστικό ζήτημα, δεδομένου ότι η τελική διαφορά που θα προκύψει- αν προκύψει- δεν θα ξεπερνά λίγες χιλιάδες ευρώ, οπότε θα επιβληθεί και ένα χαμηλό πρόστιμο.

Τόσο ο Πέτρος Δούκας, όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου, σχεδιάζουν να προβούν σε επίσημες δηλώσεις την Πέμπτη.

Προηγήθηκε ο Βουλγαράκης

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου, παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για αναληθές πόθεν έσχες, προς περαιτέρω διερεύνηση, ο Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός στην επιτροπή δεν έπεισαν.

Η παραπομπή αφορά στην αποκάλυψη ότι το όνομα της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός δεν ανέφερε στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC.

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/Forecast Weather Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος κλοιός στην Ιεράπετρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

3/07/2025 - 12:48πμ
(Πηγή: youtube.com/@ert)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αγώνας για να σωθεί το πευκοδάσος κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας

3/07/2025 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητής πολεμικών τεχνών συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτρια

2/07/2025 - 11:25μμ
Η φωτιά στην Αχλιά Λασιθίου (φωτ.: Facebook / Pantelis Sariklakis)
ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνη φωτιά στην Αχλιά Λασιθίου Κρήτης

2/07/2025 - 6:58μμ
Η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece / Liakos Karras)
ΕΛΛΑΔΑ

Πευκοδάσος καταπίνει η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής – Εκκενώθηκε κάμπινγκ, απειλήθηκαν σπίτια

2/07/2025 - 6:36μμ
Το κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιώνας σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, επιδοτήσεις για χασισοκαλλιέργειες

2/07/2025 - 6:10μμ
Η Κυριακή Γρίβα σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: «Ήταν χειριστικός και τεμπέλης, της έπαιρνε τα λεφτά» – Ξέσπασε ο πατέρας της στο δικαστήριο

2/07/2025 - 4:58μμ
Η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece / Maria Xari)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά καίει δάσος στη Χαλκιδική, στη Βουρβουρού

2/07/2025 - 4:31μμ
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τζάνειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος – Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια

2/07/2025 - 2:36μμ
Ο καπνός είναι από τη φωτιά στην περιοχή Ριζάρι του Μαραθώνα (φωτ.: Facebook / Kostas Theofilopoulos)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Μαραθώνα, σε χαμηλή βλάστηση

2/07/2025 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/Forecast Weather Greece)

Πύρινος κλοιός στην Ιεράπετρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

17 λεπτά πριν
(Πηγή: youtube.com/@ert)

Χαλκιδική: Αγώνας για να σωθεί το πευκοδάσος κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας

48 λεπτά πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθύνεται στους ευρωβουλευτές (φωτ. αρχείου: Twitter / 
Ursula von der Leyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής ακροδεξιών ευρωβουλευτών

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)

Προπονητής πολεμικών τεχνών συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτρια

2 ώρες πριν
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

2 ώρες πριν
Διαδήλωση υπέρ των Αβορίγινων στο Μπρίσμπεϊν στη διάρκεια των εθνικών εορτασμών της Αυστραλίας στις 26 Ιανουαρίου, επέτειος της ημέρας που έφθασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στο νησί (φωτ.: EPA/Jono Searle)

Αυστραλία: Οι αυτόχθονες Αβορίγινες υπήρξαν θύματα γενοκτονίας

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign