pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πήραν επίδομα ανεργίας

27/12/2012 - 6:55πμ
Κοινωνικός τουρισμός, επιδότηση ενοικίου και επιτοκίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παρά τη θέσπιση ειδικών κρατήσεων με στόχο και οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, στους λογαριασμούς των δικαιούχων δεν έχει φτάσει ούτε ένα ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι τα χρήματα δόθηκαν για συντάξεις του ΟΑΕΕ, ενώ ο Γ. Βρούτσης υπέγραψε απόφαση για να το λάβουν από τον Ιανουάριο.

Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχει καταβληθεί η ενίσχυση που δικαιούνται οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες παρά το γεγονός πως από το 2011 οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων είχαν αυξηθεί ακριβώς για αυτό το λόγο, για την ενίσχυση δηλαδή των ανέργων.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τα χρήματα αυτά κατευνθήκαν για την καταβολή συντάξεων, κάτι που αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η καταβολή του επιδόματος στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες αναμένεται τελικά να ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου μετά τις έντονες αντιδράσεις των φορέων αλλά και των επιμελητηρίων. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως “τα παράπονα των κοινωνικών εταίρων είναι δικαιολογημένα. Δυστυχώς οι ανάγκες λόγω του πολύ υψηλού ελλείμματος του ΟΑΕΕ έκανε ένα τμήμα των χρημάτων αυτών να κατευθυνθούν στις συντάξεις Το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και με υπουργική απόφαση μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει για πρώτη φορά η απόδοση του επιδόματος στους ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες”.

Για τη χορήγηση του επιδόματος μένουν ακόμα να αποσαφηνιστούν και να καθοριστούν τα κριτήρια για το ποιοί θεωρούνται άνεργοι, το ύψος του επιδόματος και η διάρκεια καταβολής του. Ακόμα και σήμερα πάντως δεν μπορεί να κανείς να καθορίσει με ακρίβεια πόσοι ακριβώς άνεργοι δικαιούνται το επίδομα.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τους 64.000 επαγγελματοβιοτέχνες που έβαλαν λουκέτο, μόνο 4.000 είναι στον ΟΑΕΔ, ενώ το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την ενίσχυση των ανέργων ελεύθερων επαγγελματιών κυμαίνεται από 85 έως 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στην τηλεόρασητ του Mega ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, γενικός γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, αναφέρει πως “για 17 μήνες κάθε μικρομεσαίος κάθε μικροεπαγγελματίας δίνει 10 ευρώ το μήνα για το περιβόητο ταμείο αλληγλεγγύης. 17 μήνες μετά τα χρήματα αυτά λιμνάζουν, είναι απαράδεκτο και καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα τα λεφτά των μικρομεσαίων να δοθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται”.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η υπογραφή της συμφωνίας για την είσοδο της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στον Great Sea Interconnector, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Great Sea Interconnector: Διακομματική παρέμβαση στο αμερικανικό Κογκρέσο – Ζητούν προτεραιότητα για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

12/08/2026 - 10:08μμ
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

12/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

5/08/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

4/08/2026 - 5:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

14 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

LIVE από την Ίμβρο: Το συλλείτουργο για τα 65 χρόνια ιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

45 λεπτά πριν
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

49 λεπτά πριν
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

1 ώρα πριν
Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign