pontosnews.gr
Σάββατο, 1/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για την Ελλάδα

5/12/2012 - 11:56πμ
Οι προφητείες του Νοστράδαμου για την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μελετώντας για χρόνια τις διάφορες προφητείες διαφόρων μεγάλων αντρών δεν μπορούσα να μην προσέξω τα τετράστιχα του ελληνόψυχου Νοστραδάμου.

Έτσι λοιπόν ξεχώρισα τα παρακάτω τα οποία χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)

Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς
Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης
Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)

Οι G20 για την Ελλάδα
Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου, ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει. Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης. Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.

Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι η βάση των τραπεζιτών στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος μη την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη! Η «σκιά της γης» ήταν δύσκολο να ερμηνευθεί, αλλά μάλλον ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ όπου μάλλον θα γίνει εμπόλεμη σύρραξη και έτσι οι G20 θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και θα αφήσουν την Ελλάδα στην άκρη.

Η πείνα στην Ελλάδα
Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα, στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο, ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.

Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει (όπως είπε και ο Πατροκοσμάς, ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός) και η πείνα θα διαρκέσει από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο (όπως προφήτεψε ο Παΐσιος). Ο Νοστράδαμος μας λέει ότι θα διαρκέσει εννιά μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει.

Το μέλλον των καταπιεσμένων
Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν. Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει. Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει. Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.

Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή» Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία φέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι.

Πηγή: apocalypsejohn.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου στις αρχές της δεκαετίας του 1920. (φωτ.: Κ. Γαβρόγλου, Ευ. Καραμανωλάκης, Χ. Μπάρκουλα, (2014) «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών [1837-1937 και η Ιστορία του», Ηράκλειο: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο γρίφος της χρονομέτρησης: Όταν οι ωρολογοποιοί πήγαιναν στο Αστεροσκοπείο για τον καθορισμό της ώρας

25/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Giftmischer87 /commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα κλωνάρι δενδρολίβανο οδήγησε 62χρονο σε μεγάλες περιπέτειες

23/10/2025 - 6:50μμ
(Φωτ. αρχείου: tolyan_vit / Pixabay)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κοζάνη: Αρκούδα-κολυμβήτρια διασχίζει τη λίμνη Πολυφύτου και γίνεται viral

17/10/2025 - 1:50μμ
(Φωτ.: flickr.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ισπανία: Στην πόλη Τεράσα απαγορεύεται η υιοθεσία μαύρων γάτων – Για το καλό τους!

15/10/2025 - 7:11μμ
(Φωτ.: pixabay / Tu Nguyen)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυστρία: 35 χρόνια πριν, μπέρδεψαν 2 κοριτσάκια στο μαιευτήριο – Σήμερα, οι 2 γυναίκες γνωρίστηκαν

8/10/2025 - 2:19μμ
H Huajiang Grand Canyon Bridge (πηγή: Χ / China Xinhua News)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στην κυκλοφορία η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Στα 2 λεπτά από 2 ώρες ο χρόνος ταξιδιού

28/09/2025 - 7:03μμ
Ο πάτερ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης στο μαγευτικό τοπίο του Βοΐου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο καλύτερος διαφημιστής του Βόιου Κοζάνης είναι ένας… παπάς – Viral στους ομογενείς ΗΠΑ και Αυστραλίας τα βίντεό του στο YouTube

30/08/2025 - 1:11μμ
Λίγο πριν από τον εσπερινό, οι φανουρόπιτες έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν θέση μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής (φωτ.: tiktok/Χριστίνα Περεντίδου)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι φανουρόπιτες που έκαναν τη διαφορά στην Αγία Κυριακή Αλεξανδρούπολης

28/08/2025 - 1:01μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Μια λαμπρή πύρινη σφαίρα στον ουρανό έκανε τη νύχτα μέρα και πυροδότησε τη φαντασία των κατοίκων

20/08/2025 - 1:08μμ
Η ταφόπλακα με τη μορφή του ιππότη και ο σκελετός, όπως βρέθηκαν στον τάφο (φωτ.: ArcheoScan – Archaeological and Conservation Laboratory / Sylwia Kurzyńska)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Πολωνία: Ανακαλύφθηκε τάφος ιππότη κάτω από παγωτατζίδικο – Ο «Λάνσελοτ του Γκντανσκ» με την εντυπωσιακή ταφόπλακα

19/08/2025 - 10:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Σαλαμίνα: Ληστές σκότωσαν 75χρονη μέσα στο σπίτι της

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

7 ώρες πριν
Πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το σπίτι όπου σημειώθηκε η φωτιά (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν μάνα και γιος, ο ένας με σακούλα στο κεφάλι – Ο άλλος γιος προσπάθησε να διαφύγει και τραυματίστηκε

7 ώρες πριν
Σε πρώτο πλάνο ο Γιάννης Λαγός και πίσω του διακρίνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα Λαγός και Κασιδιάρης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Έχασε στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών)

Μουχαπέτ’ στα Γιαννιτσά από τον Σύλλογο Ποντίων

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign