pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα

30/11/2012 - 7:51πμ
Беспричинные угрозы Эрдогана и греки – в ожидании Александра Македонского
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Τουρκία δεν φιλοδοξεί μόνο να διατηρήσει την κατοχή στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στον Πόντο, να μην πληρώσει το ιστορικό και υλικό αντίτιμο για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και να επεκτείνει την κυριαρχία της στα ελληνικά εδάφη.

Θέλει να καθορίσει και όρια στους πνευματικούς ορίζοντες των Ελλήνων. Αφενός μέσω των προπαγανδιστικών τουρκικών σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί και αφετέρου μέσω της «απαγόρευσης» παρουσιάσεων βιβλίων εντός των ελληνικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων. Εκδότης είναι ο Σάββας Καλεντερίδης, τακτικός συνεργάτης της «δημοκρατίας» και γνωστός στο πανελλήνιο από την ευδόκιμο υπηρεσία του στην ΕΥΠ και την ηρωική προσπάθειά του να σώσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τα νύχια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ο συγγραφέας του έργου Μουράτ Καραγιλάν διατέλεσε μέλος της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, ήταν συντοπίτης και συναγωνιστής του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και γνωρίζει όσο λίγοι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του τιτάνιου αγώνα των Κούρδων για την ελευθερία.

Η παρουσίαση αρχικά είχε οριστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Η τουρκική κυβέρνηση, ως αναμενόταν, ενοχλήθηκε σφόδρα από το γεγονός της κυκλοφορίας του βιβλίου και από τη σημειολογία της συμμετοχής στην παρουσίασή του Ελλήνων διπλωματών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών καθηγητών σ’ έναν χώρο όπως το… Πολεμικό Μουσείο. Είναι δυνατόν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία πρέπει να «φινλανδοποιηθεί» και να προσδεθεί στο άρμα τής υπό… νεκρανάστασης (έτσι θέλουν να ελπίζουν) οθωμανικής αυτοκρατορίας, να συμμετέχει επισήμως σε τέτοια βιβλία που κάνουν «τζιζ»; Φυσικά και όχι! Η παράδοση -της άνευ όρου παράδοσης στα κελεύσματα της Αγκυρας- που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου δεν είναι εύκολο να λησμονηθεί.

Διά της διπλωματικής οδού ασκήθηκαν πιέσεις (να αναβληθεί η εκδήλωση!) και διατυπώθηκαν… φιλικές παραινέσεις προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεμορφώθη ταχέως προς τας υποδείξεις της γείτονος. Για να εξευμενίσει την Τουρκία άλλαξε τον τόπο της παρουσίασης – από το Πολεμικό Μουσείο σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton!

Ευτυχώς, ο διασυρμός της πολιτικής τάξης της χώρας και η επίσημη παραδοχή της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία της Αγκυρας αποφεύχθηκαν με παρέμβαση άνωθεν. Πολύ… άνωθεν. (Οταν ενημερώθηκε για το ζήτημα που είχε προκύψει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», έδωσε εντολή αρμοδίως να προχωρήσουν κανονικά και να αγνοήσουν τους «κακούς μας γείτονες»). Η παρουσίαση έγινε και με μεγάλη επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και το ευρύ, εθνικά ευαισθητοποιημένο κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητών.

Πηγή: dimokratianews.gr

 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

23/12/2025 - 6:34μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-Αρμενία: Υπογράφηκε πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

19/12/2025 - 5:18μμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr / Νικολέτα Πετανίδου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: H ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα «Κίμων» – Δένδιας: Η πατρίδα μας αποκτά δυνατότητα στρατηγικών όπλων

18/12/2025 - 4:51μμ
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90 του Στρατού Ξηράς

12/12/2025 - 4:32μμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΑΜΥΝΑ

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4/12/2025 - 11:30μμ
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεπτομέρεια από το άγαλμα της Ελισάβετ Βάλβη «Η Πόντια μάνα», που κοσμεί την πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τα Χριστούγεννα της Ναζλούς Κυριακοπούλου, το 1922

47 λεπτά πριν
(Πηγή: noradsanta.org/en/map)

Άγιος Βασίλης, τάρανδοι και έλκηθρο πιστοί στο ραντεβού τους με τα παιδιά και αυτά τα Χριστούγεννα

1 ώρα πριν
Βροχή στη στολισμένη Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Χριστούγεννα με βροχές και καταιγίδες: Ο καιρός δεν κάνει… δώρα φέτος

2 ώρες πριν
Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (πηγή: ΕΡΤ)

Χριστούγεννα στο Φανάρι: Δείτε live τη Θεία Λειτουργία

2 ώρες πριν
Θερμές ευχές από την ομάδα του Pontosnews

Το φως των Χριστουγέννων να γίνει παρηγοριά και ελπίδα

11 ώρες πριν
Κτηριακό σημείο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που σχεδόν εφάπτεται με το ναό της Παναγίας Μουχλίου (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Τουρκία: Σε νέο κτήριο για τρία χρόνια η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign