pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Cosco: Πειραιάς… ο λαιμός της Ευρώπης

28/11/2012 - 2:09μμ
Μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λιμάνι του Πειραιά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάπτεν Γουέι μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την επιτυχία του εγχειρήματος της Cosco στον Πειραιά. Χαρακτήρισε μάλιστα το λιμάνι αυτό ως «τον λαιμό της Ευρώπης» που μπορεί να γίνει κέντρο διανομής τόσο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και για τη Δυτική Ασία.

Αποφασισμένος να κάνει την Ελλάδα «πύλη» των κινεζικών προϊόντων αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας που θέλει να αναπτύξει η αναδυόμενη υπερδύναμη στην Ευρώπη, εμφανίζεται ο επικεφαλής της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιανφού.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε συνάντηση με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα με σκοπό την προώθηση της σινοελληνικής οικονομικής συνεργασίας, στην οποία προσβλέπουν τόσο η Αθήνα όσο και το Πεκίνο. Άλλωστε, στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι να επισκεφθεί την κινεζική πρωτεύουσα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης.

Η επένδυση της Cosco στον Πειραιά χαρακτηρίζεται από τους Κινέζους αξιωματούχους ως πρότυπο αποκρατικοποιήσεων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα αρχικά προβλήματα, όπως π.χ με τις επιστροφές ΦΠΑ. Επιπλέον, ο κάπτεν Γουέι σημείωσε ότι ο ίδιος είναι μεν επιχειρηματίας αλλά καθώς είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους εργαζομένους. 

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την οικονομία σας» δήλωσε προς τον κ. Κούρκουλα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ο επικεφαλής της Cosco, που ξεκαθάρισε ότι το Πεκίνο προσβλέπει στην Ελλάδα και για την ενίσχυση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων. Η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει μάλιστα μεγάλη σημασία τόσο στην οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα όσο και στις επιπτώσεις που αυτή θα έχει για το μέλλον της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε προς τον κάπτεν Γουέι αλλά και προς τον κινέζο ομόλογό του Σιε Χανγκ Σεκ ότι η Αθήνα αναμένει από το Πεκίνο την επέκταση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Η πρόσφατη συνεργασία με τον ΟΣΕ και τη Hewlett Packard δείχνει τον δρόμο, ενώ η Αθήνα ελπίζει ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα αποτελέσει πόλο έλξης για κινεζικές επενδύσεις.

Η συνάντηση με τον κάπτεν Γουέι ήταν μόνο η αρχή των επαφών του κ. Κούρκουλα στην Κίνα. Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της 11ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στις οποίες θα συμπροεδρεύει με τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας. Την επομένη, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε επιχειρηματικό φόρουμ ελληνικών προϊόντων, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη.

Tην Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει στο επενδυτικό φόρουμ που συνδιοργανώνουν το Γενικό Προξενείο Σαγκάης και το 21st Century Media, όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής. Στο φόρουμ αυτό θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης από εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και οι επενδυτικές ευκαιρίες από το «Invest in Greece».

Πηγή: hbnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η υπογραφή της συμφωνίας για την είσοδο της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στον Great Sea Interconnector, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Great Sea Interconnector: Διακομματική παρέμβαση στο αμερικανικό Κογκρέσο – Ζητούν προτεραιότητα για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

12/08/2026 - 10:08μμ
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

12/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

5/08/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

4/08/2026 - 5:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

LIVE από την Ίμβρο: Το συλλείτουργο για τα 65 χρόνια ιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

5 λεπτά πριν
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

9 λεπτά πριν
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

33 λεπτά πριν
Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

9 ώρες πριν
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign