pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Ευρωπαίοι μας κοροϊδεύουν για την εκταμίευση της δόσης

9/11/2012 - 7:17πμ
Очередные сценарии выхода Греции из Еврозоны
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με “αίμα” – Αλλά οι Ευρωπαίοι μας κοροϊδεύουν με την εκταμίευση της δόσης.

– Κομισιόν: Για να ληφθεί η δόση πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το χρέος και την επιμήκυνση
– Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg: Πιθανόν στις 26 Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης
– Όλη η Ευρώπη πίεζε τη χώρα για να εγκρίνει τα μέτρα και τώρα μας λένε “θα δούμε για τα χρήματα”
– Θράσος Σόιμπλε μετά την ψήφιση των μέτρων: “Δεν βλέπω προς το παρόν αποφάσεις για την Ελλάδα”

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ψήφισε τα μέτρα, όπως όριζε η υποχρέωσή της προς τους δανειστές, ολοένα και και περισσότερο αυξάνονται οι φωνές από την Ευρώπη, που αναφέρουν πως η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης δεν θα έρθει στις 12 Νοεμβρίου, όπως ήταν προκαθορισμένο να γίνει.

Η Ελλάδα, η κυβέρνηση, οι βουλευτές και κυρίως ο ελληνικός λαός τήρησε τις δεσμεύσεις τους και ψήφισαν τα μέτρα και θα βγουν βαριά τραυματισμένοι όλοι αυτοί μέσα από αυτή τη διαδικασία. Το πολιτικό σύστημα έζησε στην χθεσινή ψηφοφορία μία από τις πλέον δραματικές στιγμές στην ιστορία του και η κυβέρνηση με σοβαρό πλήγμα πρέπει να παλέψει για την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Στην αντίπερα όχθη, ο ελληνικός λαός για τρίτη φορά καλείται να δώσει κυριολεκτικά το αίμα του, να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ζει, να κόψει από παντού για να μπορέσει να επιβιώσει και όλες αυτές τις θυσίες τις κάνουν με σκοπό να πάρουν την περιβόητη βοήθεια των Ευρωπαίων.

Τα ανταλλάγματα λοιπόν για όλες αυτές τις θυσίες ήταν πολλά! Πέρα από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την δόση των 5 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, που ποτέ δεν την είδαν τα κρατικά ταμεία, αλλά και τη δόση του Δεκεμβρίου συνολικού ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά λοιπόν τα χρήματα περίπου 45 δισ. ευρώ θα βοηθούσαν τη χώρα να ανασάνει, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει στενάξει η Ελλάδα από την έλλειψη ρευστότητας.

Και μπροστά σε όλες αυτές τις θυσίες οι ευρωπαίοι τι κάνουν! ΤΙΠΟΤΑ είναι η σωστή απάντηση! Και ΚΟΛΠΑ είναι η δεύτερη απάντηση!

Αντί λοιπόν η ψήφιση των μέτρων να χειροκροτηθεί από όλη την Ευρώπη και να ανοίξουν επιτέλους τη στρόφιγγα των χρημάτων, αυτοί παίζουν παίχνίδια στις πλάτες ενός ολόκληρου και ιδιαίτερα βασανισμένου λαού.

Πρώτος στο χορό των ξεδιάντροπων αντιδράσεων ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος μέχρι τώρα πίεζε να εγκριθούν τα μέτρα για να πάρουμε τη δόση. Αλλά σήμερα που τα μέτρα εγκρίθηκαν, εκείνος τόνισε “πως δεν βλέπει προς το παρόν να λαμβάνονται αποφάσεις για μία οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές της Αθήνας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας.

Μάλιστα, παίζοντας με τα νεύρα των πολιτών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε πως δεν βλέπει εκταμίευση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος τώρα πέρα από τα μέτρα για να μας δώσουν τη δόση, ζητούν πως πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το χρέος και τη χρηματοδότηση της ενδεχόμενης επιμήκυνσης. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως η δόση πάλι θα καθυστερήσει και πάλι η χώρα θα περιμένει με κομμένη ανάσα χρήματα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενδέχεται να μην λάβουν απόφαση αποδέσμευσης των χρημάτων για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου, ο οποίος μάλιστα φέρεται να πρόβαλε ως πιθανή ημερομηνία απόφασης της καταβολής της δόσης την 26η Νοεμβρίου.

Άλλωστε, οι υπουργοί της ευρωζώνης για να λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν την έκθεση της τρόικας στα χέρια τους, όπου θα αναφέρεται εάν η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως η αξιολόγηση της τρόικας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μέχρι τις 12 Νοεμβρίου ίσως να είναι στη διάθεση των ευρωοπαίων υπουργών μία προκαταρκτική μορφή της έκθεσης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει με μία προκαταρκτική μορφή, το Eurogroup δεν μπορεί να λάβει απόφαση.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

19/07/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως τις 24 Ιουλίου

18/07/2026 - 4:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για παλιές οφειλές στην εφορία – Όλες οι προϋποθέσεις

18/07/2026 - 3:10μμ
Στιγμιότυπo από σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μειώσεις έως 20% στο ράφι – Τι αλλάζει στο καλάθι του νοικοκυριού από τις 31 Αυγούστου

17/07/2026 - 6:20μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas για τους επαγγελματίες του αύριο

16/07/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί οφειλετών – Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης

16/07/2026 - 1:21μμ
Εικόνα από τη Θεσσαλία, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά το χτύπημα του «Daniel» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myBusinessSupport: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

16/07/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Σε αναμονή των μέτρων για τη μείωση των τιμών

14/07/2026 - 8:38πμ
Ακίνητα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίσεις χρεών: Νέος εξωδικαστικός, 72 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

13/07/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 17 Ιουλίου

12/07/2026 - 8:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube/
The Financial Express)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιστορική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας καταγγέλει το Κίεβο

10 λεπτά πριν
Καρτ ποστάλ όπου εικονίζεται ναυπηγείο της Ινέπολης του Πόντου

Το πλοίο της Ινέπολης: Ένα ζωντανό απολίθωμα της αρχαίας ναυπηγικής στον Εύξεινο Πόντο

35 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ CHS Greece)

Το Harvard συναντά την Ελλάδα στα καλοκαιρινά προγράμματα που ενώνουν μαθητές και φοιτητές

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου/Facebook)

Έρχονται τα Μετενλίδικα στην Παλαιοκώμη με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη – Μια μεγάλη ποντιακή βραδιά γεμάτη μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI)

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα λόγω θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο λειτουργίας και η πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign