pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

2/11/2012 - 7:03πμ
Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Βαξεβάνη με τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάστηκε σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την δημοσίευση της φερόμενης ως “λίστας Λαγκάρντ” στο περιοδικό του, HOT DOC.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο αθώωσε πριν από λίγο τον Κώστα Βαξεβάνη με τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ ο ίδιος παρενέβη και είπε: “Πάλι καλά που δεν είπατε ότι σκότωσα και τον Κένεντι”.

Ο εισαγγελέας μιλώντας σε ιδιαιτέρως αυστηρό τόνο, έκανε λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει άρον-άρον “Σταύρωσον αυτούς” και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα κ μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κολοσσιαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις”.

Τι κατέθεσε ο Βαξεβάνης

“Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα”, ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του.

“Η εισαγγελία κυρία Πρόεδρε έχει δημοσιοποιήσει το όνομά σας σε χαρτί ανακοίνωσης για να πάτε να πάρετε την κάρτα της Αγροτικής Τράπεζας για να πληρώνεστε. Δεν διέπραξε αδίκημα που δημοσιοποίησε αυτή την πληροφορία”, τόνισε ο δημοσιογράφος και συνέχισε:

“Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό”.

“Η λίστα είναι ένα  ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους”.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε από νωρίς έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος της δίκης που λαμβάνει χώρα στο κτίριο 2, Αίθουσα 1 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της, η δίκη για τη δημοσιοποίηση της λίστας, διεκόπη ήδη τρεις φορές. Η διακοπή έγινε μετά από ένσταση εγκυρότητας του κατηγορητηρίου από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου που ισχυρίζονται ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο. Πεντάλεπτη διακοπή και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης του δημοσιογράφου είναι και η γνωστή τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.

Μάρτυρες υπεράσπισης του δημοσιογράφου αναμένεται να καταθέσουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στην κατάθεση του ανέφερε ότι: “θα το έκανα και εγώ στη θέση του, δεν είναι προσωπικά δεδομένα το να έχεις ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται διαφάνεια”.

Παράλληλα ο κ. Τρίμης ανέφερε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, κατά το παρελθόν όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο όπως είπε επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

“Αυτό το ίδιο κάναμε και εμείς τότε όταν δώσαμε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, αυτό επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, χαρακτήρισε παράλογη τη σύλληψη και τη δίωξη του δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του.

Ο λόγος της δημοσιοποίησης της εν λόγω λίστας, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, είναι το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί και το απόλυτο καθήκον του δημοσιογράφου που σέβεται και υπηρετεί τη δημόσια ενημέρωση. Όπως τόνισε ο κ. Μπουμέλα το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι “κανονικά η δημοσιοποίηση της λίστας, έπρεπε να φέρει ικανοποίηση, γιατί η δημοσιογραφία είναι η κολόνα της Δημοκρατίας”.

Ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του, ότι το κατηγορητήριο είναι τόσο άκυρο που δεν φέρει καν την επίσημη σφραγίδα της Εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου δημοσιογράφου Ν. Κωνσταντόπουλος, Χ. Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Βαξεβάνη άκυρο για τους παραπάνω λόγους.

Ραγκούσης υπέρ Βαξεβάνη

Εν αναμονή των υπόλοιπων καταθέσεων κατατέθηκε και διαβάστηκε επιστολή του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσίευσε το HOT DOC. Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει πως “δεν επιθυμεί την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη” και πως “τάσσεται υπέρ του και υπέρ της αλήθειας”.

Γαλάνη: Ήρθα να υπερασπιστώ το δικαίωμά μου στην ενημέρωση

Το δικαίωμα της στην ενημέρωση υποστήριξε ότι ήρθε να υπερασπιστεί στην κατάθεση της στο δικαστήριο η Δήμητρα Γαλάνη, υποστηρίζοντας ότι ο Κώστας Βαξεβάνης το εξασφαλίζει.

“Ήρθα να υπερασπιστώ το δικαίωμα μου στην ενημέρωση. Ο Κώστας Βαξεβάνης, μου το εξασφαλίζει, με την έγκυρη δημοσιογραφία παρουσιάζοντας την αλήθεια» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός υποφέρει και έπρεπε ήδη να έχει ενημερωθεί”.

Παράλληλα υπενθύμισε και τη δημοσιοποίηση του δικού της ονόματος πριν από λίγο καιρό σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, αναφορικά με τα ποσά που εισέπρατταν η ίδια αλλά και άλλοι καλλιτέχνες.

“Δε στράφηκα εναντίον της εφημερίδας αλλά στις αρχές του υπουργείου Οικονομικών. Στη λίστα υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όπως επεσήμανα δεν ήταν και ακριβή”.

Μιλώντας για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο HOT DOC, η κ. Γαλάνη τόνισε ότι “το άρθρο που ακολουθούσε της λίστα, το χαρακτήρισε εξαιρετικά προσεκτικό και διασταυρωμένο” και έκανε λόγο για παραλογισμό, “την ώρα που φωτίζεται η αλήθεια, να βλέπουμε διώξεις”.

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενίτσαροι και Μπούλες ξεσήκωσαν και φέτος τη Νάουσα

22/02/2026 - 10:58μμ
Πλημμυρισμένες οι περιοχές γύρω από τον Έβρο (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί – Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

22/02/2026 - 9:54μμ
(Φωτ.: elenasdiary)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Στανίση, Ρίτα Σακελλαρίου: Ο ορισμός της σχέσης μεταξύ νύφης και πεθεράς – Η αντιπάθεια και οι εξομολογήσεις για μια δύσκολη συνύπαρξη

22/02/2026 - 8:42μμ
Μικρή φώκια σε σπηλιά στη Σκόπελο (φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σποράδες: Αισιοδοξία από τις 21 νεογέννητες μεσογειακές φώκιες – Ο υψηλότερος αριθμός τα τελευταία 37 χρόνια

22/02/2026 - 8:06μμ
Πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε αποθήκη επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

22/02/2026 - 6:28μμ
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στο Ηράκλειο: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας – Συλλήψεις διακινητών

22/02/2026 - 6:05μμ
Στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί επιχειρούν ομάδες ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ (φωτ.: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες στον Έβρο: Συναγερμός σε Διδυμότειχο και Σουφλί – Πάνω από 100.000 στρέμματα κάτω από το νερό

22/02/2026 - 4:12μμ
Άρματα στο Πατρινό Καρναβάλι 2026 (φωτ.: Facebook / Πατρινό Καρναβάλι Κοινωφελής Επιχείρηση)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2026 LIVE: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στη Μεγάλη Παρέλαση

22/02/2026 - 2:35μμ
Συγκλονιστικές εικόνες από τη Λήμνο, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook /  Weather News Greece / Límnos from above)
ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Εκτεταμένες καταστροφές από τις πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

22/02/2026 - 2:11μμ
Στιγμιότυπο από το καταφύγιο άγριας ζωής του Αρκτούρου
(φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λύκοι στην Πάρνηθα: Τι να κάνετε αν τους συναντήσετε – Οδηγίες προστασίας για περιπατητές

22/02/2026 - 1:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ρουμανική Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Γεωργίου, Τόκιο)

Ιαπωνία: Άνοιξε το πρώτο ορθόδοξο νεκροταφείο στη χώρα

6 ώρες πριν
Αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, μετά την εισβολή του 21χρονου ένοπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (φωτ.: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

ΗΠΑ: 21χρονος που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, ο «εισβολέας» στο Μαρ-α-Λάγκο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας)

Γενίτσαροι και Μπούλες ξεσήκωσαν και φέτος τη Νάουσα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Super League: Στην κορυφή με τεσσάρα η ΑΕΚ – Γκέλα στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
Πλημμυρισμένες οι περιοχές γύρω από τον Έβρο (φωτ.: glomex)

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί – Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναπαράσταση του γάμου που ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες (φωτ.: Δήμος Λαμιέων)

Νεομαγνησιώτικος γάμος: 32 χρόνια ζωντανό το έθιμο που κάθε Καθαρά Δευτέρα ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign