pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ρωμανία πέρασε αλλά…

26/10/2012 - 10:08πμ
Η Ρωμανία πέρασε αλλά...
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου

Ένα θέαμα γεμάτο χορό τραγούδι πάθος, ζωντάνια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε το προηγούμενο Σάββατο στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο για το 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτες, στους συμμετέχοντες στους μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές από όλη την Ελλάδα που τίμησαν με την παρουσία τους και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους τη διοργάνωση. Βεβαίως, η ουσιαστική συνδρομή της  Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  με τον ακούραστο Πρόεδρο καθηγητή κ. Παρχαρίδη, καθώς και του Πρόεδρου της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κ. Δημήτρη Μελισσανίδη συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Και όμως, μέσα σε αυτή τη τιτάνεια προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του  αποτελέσματος βρέθηκαν φωνές, που γκρίνιαξαν για τα κακώς κείμενα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σίγουρα δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια. Αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις, πάντα θα υπάρχουν. Και θα υπάρχουν για να τα επισημαίνουμε, να προχωρούμε και να γινόμαστε καλύτεροι και όχι για να επισκιάζουν τη προσπάθεια και κυρίως το αποτέλεσμα. Ας μη στεκόμαστε στις αδυναμίες, ας σταθούμε στις δυνάμεις. Και οι δυνάμεις είναι, οι 3.000 χορευτές, οι δεκάδες μουσικοί, και κυρίως το κοινό των 15.000 χιλιάδων ανθρώπων, που μέσα από μια μεγαλειώδη εκδήλωση είδε, έμαθε, ήρθε πιο κοντά στην ιστορία και στο πολιτισμό του Πόντου συγκινήθηκε και γέμισε συναισθήματα.

Συναισθήματα, που θα κινητοποιήσουν τη μετέπειτα δράση. Άρα, μπροστά σε κάτι τόσο μεγάλο δεν έχουν θέση πράγματα μικρά, που σε πολλές περιπτώσεις στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις τόσο πιο πολλοί γίνονται κοινωνοί του ποντιακού ζητήματος. Ας ανοιχτούμε κι ας βγούμε προς τα έξω για να πετύχουμε. Μην ομφαλοσκοπούμε και μην ψάχνουμε πάντα για σκοτεινά κίνητρα. Ακόμα κι αν υπάρχουν γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρουν; Το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Άλλωστε, η ιστορία μας μέχρι τώρα έχει δείξει ότι για την κατάκτηση ενός μεγάλου σχεδίου δε χωρούν διχασμοί και διχόνοιες. Αρκετά έχουμε πληρώσει αυτή τη τακτική.

Η διεθνοποίηση της ποντιακής γενοκτονίας είναι ένας στόχος σημαντικός και μεγάλος. Πρέπει να το κατανοήσουμε και να δώσουμε στη στρατηγική μας   πανεθνικό χαρακτήρα για καλύτερα αποτελέσματα. Πως όμως θα γίνει αυτό αν δεν προηγηθεί η διάχυση της γνώσης του ζητήματος σε όλα τα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας; Επομένως, όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνονται κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και μάλιστα εκτός ποντιακής καταγωγής τόσο πιο κοντά στη επίτευξη του στόχου είμαστε. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι ουλ’ εντάμαν Πόντιοι και μη μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Σε αυτόν τον αγώνα πραγματικά δε περισσεύει κανείς.

Η Έφη Χ. Μαυροπούλου είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών   

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απίστευτο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για όσα τους ενημέρωσε με έξυπνο τρόπο η δυναμική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου «Μαύρη Θάλασσα» (φωτ.: facebook.com/imavrithalassa
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η «Μαύρη Θάλασσα» άνοιξε παράθυρο στον Πόντο για τα παιδιά της Νέας Σμύρνης

12/07/2025 - 12:30μμ
Στο πρόσωπο του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου είναι ζωγραφισμένη η αγαλλίαση του ανθρώπου που συναντά την πατρίδα του (φωτ.: facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Τα άγια χώματα του Πόντου μέσα από τα μάτια του

12/07/2025 - 10:01πμ
(Φωτ.: facebook / Σωματείο «Αγ. Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΠΟΝΤΟΣ

1ο Θερινό Σχολείο για τον Πόντο: Η μεγάλη επιτυχία του, ανοίγει το δρόμο να γίνει θεσμός

11/07/2025 - 8:11μμ
Το χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι της Τρίχας πάνω από τον Πυξίτη, ή αλλιώς Δαφνοπόταμο (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)
ΠΟΝΤΟΣ

Αυτό είναι το γεφύρι της Τρίχας, το χιλιοτραγουδισμένο – Συνδέει τον Πόντο με την… Άρτα

11/07/2025 - 12:12μμ
Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας στο Φεστιβάλ Αντισάρας 2025 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί χοροί στη… βιτρίνα της Καβάλας, στο Φεστιβάλ Αντισάρας 2025

11/07/2025 - 10:59πμ
Ποντιακό τραπέζι έστρωσε η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης στο 5ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου (φωτ.: Facebook / Παναγία Σουμελά Κατερίνης - Ποντιακός Σύλλογος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Δίον με 15 ποντιακές συνταγές από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

10/07/2025 - 11:49μμ
Η Αγία Μαρίνα στο Θρυλόριο (φωτ.: Facebook /  Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΠΟΝΤΟΣ

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας» στο Θρυλόριο: Μέχρι και της Αγίας Μαρίνας ο ποντιακός πολιτισμός στα καλύτερά του

10/07/2025 - 10:41μμ
(Πηγή: facebook.com/ POLITISTIKOS SILLOGOS AVGHS_Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής/ Katerina Bili)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δυνατά και ποντιακά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αιδηψού 2025

10/07/2025 - 3:08μμ
Γλέντι στην Κοινώνεσσα Σουρμένων για τον εορτασμό του τουρκικού Συντάγματος. 10 Ιουλίου 1908 (πηγή: Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου / Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Όταν οι Έλληνες γιόρταζαν για τους Νεότουρκους, τους μετέπειτα σφαγείς τους

10/07/2025 - 10:28πμ
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9/07/2025 - 9:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Simon Lim)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οδηγός λεωφορείου καταδίωξε και παρέσυρε συνάδελφό του μετά από λογομαχία

32 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Ποιες περιοχές απειλούνται

56 λεπτά πριν
12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

1 ώρα πριν
Το πρώτο φύλλο της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή» είχε ημερομηνία 12 Ιουλίου 1925

12 Ιουλίου 1925: Στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή»

2 ώρες πριν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνδιάσκεψη του AKP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)

Ερντογάν: Νέα σελίδα για την Τουρκία ο αφοπλισμός του ΡΚΚ

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign