pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ρωμανία πέρασε αλλά…

26/10/2012 - 10:08πμ
Η Ρωμανία πέρασε αλλά...
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου

Ένα θέαμα γεμάτο χορό τραγούδι πάθος, ζωντάνια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε το προηγούμενο Σάββατο στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο για το 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτες, στους συμμετέχοντες στους μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές από όλη την Ελλάδα που τίμησαν με την παρουσία τους και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους τη διοργάνωση. Βεβαίως, η ουσιαστική συνδρομή της  Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  με τον ακούραστο Πρόεδρο καθηγητή κ. Παρχαρίδη, καθώς και του Πρόεδρου της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κ. Δημήτρη Μελισσανίδη συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Και όμως, μέσα σε αυτή τη τιτάνεια προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του  αποτελέσματος βρέθηκαν φωνές, που γκρίνιαξαν για τα κακώς κείμενα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σίγουρα δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια. Αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις, πάντα θα υπάρχουν. Και θα υπάρχουν για να τα επισημαίνουμε, να προχωρούμε και να γινόμαστε καλύτεροι και όχι για να επισκιάζουν τη προσπάθεια και κυρίως το αποτέλεσμα. Ας μη στεκόμαστε στις αδυναμίες, ας σταθούμε στις δυνάμεις. Και οι δυνάμεις είναι, οι 3.000 χορευτές, οι δεκάδες μουσικοί, και κυρίως το κοινό των 15.000 χιλιάδων ανθρώπων, που μέσα από μια μεγαλειώδη εκδήλωση είδε, έμαθε, ήρθε πιο κοντά στην ιστορία και στο πολιτισμό του Πόντου συγκινήθηκε και γέμισε συναισθήματα.

Συναισθήματα, που θα κινητοποιήσουν τη μετέπειτα δράση. Άρα, μπροστά σε κάτι τόσο μεγάλο δεν έχουν θέση πράγματα μικρά, που σε πολλές περιπτώσεις στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις τόσο πιο πολλοί γίνονται κοινωνοί του ποντιακού ζητήματος. Ας ανοιχτούμε κι ας βγούμε προς τα έξω για να πετύχουμε. Μην ομφαλοσκοπούμε και μην ψάχνουμε πάντα για σκοτεινά κίνητρα. Ακόμα κι αν υπάρχουν γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρουν; Το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Άλλωστε, η ιστορία μας μέχρι τώρα έχει δείξει ότι για την κατάκτηση ενός μεγάλου σχεδίου δε χωρούν διχασμοί και διχόνοιες. Αρκετά έχουμε πληρώσει αυτή τη τακτική.

Η διεθνοποίηση της ποντιακής γενοκτονίας είναι ένας στόχος σημαντικός και μεγάλος. Πρέπει να το κατανοήσουμε και να δώσουμε στη στρατηγική μας   πανεθνικό χαρακτήρα για καλύτερα αποτελέσματα. Πως όμως θα γίνει αυτό αν δεν προηγηθεί η διάχυση της γνώσης του ζητήματος σε όλα τα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας; Επομένως, όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνονται κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και μάλιστα εκτός ποντιακής καταγωγής τόσο πιο κοντά στη επίτευξη του στόχου είμαστε. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι ουλ’ εντάμαν Πόντιοι και μη μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Σε αυτόν τον αγώνα πραγματικά δε περισσεύει κανείς.

Η Έφη Χ. Μαυροπούλου είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών   

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
Ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ερευνητικού έργου της ΑΜΚΕ «Ψηφιακή Σάντα» Δημήτρης Πιπερίδης κατά την εισήγησή του στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (φωτ.: Facebook / Flynn Sunsey)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάντα του Πόντου: Σπάνιο δερματόδετο σημειωματάριο σε καραμανλίδικη γραφή

29/07/2026 - 7:58μμ
Tο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου (φωτ.: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Επιστρέφει το ιστορικό «Ελευθέριο» στην ονομασία του

29/07/2026 - 5:56μμ
Μέλη του ποντιακού συλλόγου έξω από το ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο (φωτ.: Faceboook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρέθυμνο: Η «Αροθυμία» στη «Φλόγα της Αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία

29/07/2026 - 2:58μμ
(Φωτ.: Κολάζ -Szegedi Balkán Tánctábor/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή μουσική ταξίδεψε στην Ουγγαρία – Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος δίδαξε την παράδοση του Πόντου στο ετήσιο Φεστιβάλ Βαλκανικών Χορών

29/07/2026 - 10:50πμ
Πανοραμική άποψη του ανασκαφικού χώρου στη Φάτσα του Πόντου, όπου βρίσκεται ο οκταγωνικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (φωτ.: Δήμος Φάτσας)
ΠΟΝΤΟΣ

Φάτσα του Πόντου: Νέα ανασκαφή στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Οι Τούρκοι αναζητούν τα ψηφιδωτά

29/07/2026 - 9:55πμ
Εξόριστοι μεταφέρονται (στην καλύτερη περίπτωση) σε βαγόνια εμπορικών τρένων (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ιούλιος 1921: Η έκθεση που κατέγραψε τις πορείες θανάτου Ελλήνων εξορίστων

28/07/2026 - 9:07μμ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας Κυριάκος Τιλγκερίδης (φωτ.: Facebook / Kyriakos Tilgkeridis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Πρωτοβουλίες για να γίνει ο ποντιακός ελληνισμός δύναμη πολιτιστικής διπλωματίας

28/07/2026 - 8:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον οργανωμένο ποντιακό ελληνισμό η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

28/07/2026 - 2:55μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα»)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα» έστησε ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι

28/07/2026 - 11:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αναμνηστικός βράχος στο πάρκο του Τζιβνούφ, με δίγλωσση επιγραφή στα πολωνικά και τα ελληνικά, στη μνήμη των Ελλήνων που νοσηλεύτηκαν το 1949 στο μυστικό Νοσοκομείο 250. (φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πολωνία)

Το νοσοκομείο που «δεν υπήρχε»: Η μυστική επιχείρηση της Πολωνίας για 2.000 Έλληνες

9 λεπτά πριν
Τα απομεινάρια του Daniel στη Θεσσαλία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλία: Νέο μοντέλο προστασίας από πλημμύρες και ατμοσφαιρική ρύπανση

33 λεπτά πριν
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

58 λεπτά πριν
Ο 58χρονος Μανώλης Στρατιδάκης  και ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης είναι οι δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου (πηγή: Glomex)

Κρήτη: Σήμερα οι κηδείες των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

AtmoHub: Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών σε Κρήτη, Λέσβο και Τουρκία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία – Τοπικά στα 9 μποφόρ ο βοριάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign