Το pontos-news.gr σας προτείνει κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξιδο και λαχανικά. Δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμο κοτόπουλο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
 - 4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
 - 1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
 - 4 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
 - 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κύβους
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - ⅓ ποτηριού κρασιού μηλόξυδο
 - 300 ml νερό
 - 2 φύλλα δάφνης
 - 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
 - 100 ml γάλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μετά τα μεταφέρουμε στη γάστρα (αν χρησιμοποιήσουμε ταψί θα πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο).
 - Περιχύνουμε με το ξίδι και το νερό, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσουμε. Ψήνουμε για 30΄ στους 220°.
 - Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα ώσπου να γίνει απαλό μίγμα, και προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.
 - Ψήνουμε για 30-40΄, ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
 
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr






































