Τον πουρμά τον έφτιαχναν οι νοικοκυρές του Πόντου τα Χριστούγεννα κυρίως. Ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
 - νερό όσο πάρει
 - μία πρέζα αλάτι
 
Για τη γέμιση
- ½ φλ. ζάχαρη
 - 2½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
 - 1 κ.γ. κανέλλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε καλά τα υλικά της ζύμης να σχηματιστεί μια μαλακή μάζα.
 - Την αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15΄.
 - Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4-5 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
 - Σε μπολ έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά της γέμισης.
 - Στρώνουμε σε κάθε φύλλο ίση ποσότητα γέμισης και το τυλίγουμε ρολό.
 - Τοποθετούμε τα ρολά κυκλικά σε λαδωμένο ταψί ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί.
 - Ψήνουμε τον πουρμά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
 - Αν θέλουμε μπορούμε να τον περιχύσουμε μετά το ψήσιμο με σιρόπι.
 






































