Μια πολύ θρεπτική και υγιεινή πίτα είναι η τσουκνιδόπιτα ή ποντιακή πίτα με κιντέατα. Μην σας τρομάζει η ιδέα της τσουκνίδας. Η γεύση της είναι σαν της χορτόπιτας και ίσως πολύ καλύτερη.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
- 3 φλ. αλεύρι για πίτες
 - αλάτι και νερό
 - λίγες σταγόνες ξίδι
 - 2 κ.σ. λάδι
 
(εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμο χωριάτικο φύλλο από το εμπόριο)
Για τη γέμιση
- 1½ κιλό κορυφές από τσουκνίδες (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σπανάκι ή χόρτα του βουνού)
 - 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 2-3 σκελίδες σκόρδο
 - ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 - 3-4 αυγά
 - 400 γρ. τυρί φέτα
 - 1 κούπα ελαιόλαδο
 - πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
- Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
 - Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα, όσο πιο λεπτά μπορούμε.
 
Γέμιση
- Πλένουμε καλά τις τσουκνίδες και τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό.
 - Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για φύγουν όλα τα υγρά.
 - Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουν καλά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
 - Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε και τις τσουκνίδες και μαζί το πιπέρι, το μαϊντανό και τον άνηθο. Αλάτι προσθέτουμε μόνο αν δεν βάλουμε το τυρί.
 - Ανακατεύουμε τα αυγά με τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει (αυτά μπορούμε να τα παραλείψουμε και γίνεται νηστίσιμη).
 - Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα λαδωμένα, το ένα πάνω στο άλλο.
 - Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά λαδωμένα.
 - Χαράζουμε με μαχαίρι όλη την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε με λάδι.
 - Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
 
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr






































