8 Οκτώβριος 2014, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Δύο χρόνια ζωής κλείνει το Pontos News και φέρνει εκπλήξεις! Χρόνια πολλά

  • Δύο χρόνια ζωής κλείνει το Pontos News και φέρνει εκπλήξεις! Χρόνια πολλά

Και δεσμεύεται να σας κεράσει ό,τι πιο φρέσκο. Τεχνολογικά, αισθητικά, και ασφαλώς δημοσιογραφικά! 

Σαν αίθουσα σχολείου φαντάζει η κεντρική εικόνα, αλλά δεν είναι. Μπορεί να γίναμε σχολιαρόπαιδα για να πάρουμε γνώση την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στην αναμόρφωση του pontos-news.gr, αυτό που βλέπετε όμως είναι ο χώρος εργασίας όπου σύντομα θα γεννιέται το νέο δημοσιογραφικό μας αγαθό, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες και βίντεο δουλεμένα από τα χεράκια μας... 


Φωτογραφίζοντας τη φωτογράφιση για τις ανάγκες του pontos-news.gr

Τέσσερα χέρια ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια με μεράκι και αγάπη το συναρπαστικό ταξίδι στον πολιτισμό των Ποντίων, τις χαρές και τις λύπες τους, τις γιορτές και τις εκδηλώσεις τους, την κάθε τους μέρα. Χάρη σε σας όμως πολλαπλασιάζονται τώρα, χέρια και μυαλά, Πόντιοι και μη, επαγγελματίες και εθελοντές, για να καλύπτουν ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότερο την ποντιακή ζωή. Αλλά όχι μόνον αυτή. 

Μέρος ενός συνόλου, μιας κοινωνίας που διέρχεται μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας της, οι Πόντιοι βιώνουν ό,τι και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Η προσέγγιση και η ανάλυση της επικαιρότητας, συνεπώς, είναι εκ των ων ουκ άνευ σε μια ανανεωμένη διαδικτυακή θύρα, ένα portal, που επιθυμεί να ακούει και να απηχεί τις ανάγκες του κόσμου σε ενημέρωση. 

Ένα portal όμως είναι πρώτα και κύρια οι χρήστες του. Και το ταξίδι αυτό, δυο χρόνια τώρα, έδειξε ότι διψούν για ενημέρωση, με σοβαρότητα ή με χαμόγελο, όπου κι αν βρίσκονται, όποια γλώσσα κι αν μιλούν στο περιβάλλον των νέων πατρίδων. Η απάντησή μας; Ένα νέο, ζωηρό και ενεργητικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, ανταποκριτές, αλλά και μια ρωσική εκδοχή. Ναι, σύντομα στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον (που θα δείτε και θα εκπλαγείτε) θα φιλοξενούμε ρωσικό pontos-news.gr. Και σε δεύτερη φάση... Αλλά ας μην τα αποκαλύψουμε όλα. 

Θα σας πούμε, όμως, ότι στο δρόμο προς τα τρίτα μας γενέθλια θα βρεθούμε αγκαλιασμένοι με όλον τον προσφυγικό ελληνισμό. Αλλά και με όλους όσοι έχουν να μοιραστούν κοινές εμπειρίες, είτε είναι από την Κωνσταντινούπολη είτε Αρμένιοι είτε Ασσύριοι... 

Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε. Ακούμε και ερευνούμε. Διαπιστώνουμε και ελέγχουμε. Συμμετέχουμε και αναδεικνύουμε. Συμπαραστάτες μας όλοι εσείς – φορείς, θεσμοί, αλλά κυρίως άνθρωποι. 

Πάμε μαζί, για να δώσουμε στον Πόντο και σε όλον τον ελληνισμό τη φωνή που τους αξίζει. 

pontos-news.gr