7 Οκτώβριος 2014, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Γεύση από τον Πόντο στις Ιωνικές Γιορτές 2014 (φωτο, βίντεο)

  • Γεύση από τον Πόντο στις Ιωνικές Γιορτές 2014 (φωτο, βίντεο)

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Δάφνης «Μαύρη Θάλασσα» στις Ιωνικές Γιορτές 2014.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που διοργάνωσε για 14η χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014.

Μοναδικές βραδιές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Άλσος Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια πληθώρας πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που περιελάμβαναν παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, όπερας, συναυλίες, παιδικό θέατρο, μουσικές αλλά και χορευτικές παραστάσεις ιστορικών συλλόγων της περιοχής.

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Δάφνης «Μαύρη Θάλασσα» συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στο φεστιβάλ αυτό, το οποίο έχει γίνει θεσμός στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Άλσος πλημμύρισε με ποντιακή μουσική, χορό και κυρίως με την πανάρχαια ποντιακή διάλεκτο που σε πείσμα της παγκοσμιοποίησης φωλιάζει αντιστεκόμενη στην καρδιά και τη γλώσσα των Ποντίων. Ενώπιον πλήθους Ποντίων και φίλων παρουσιάστηκε θεατρικό μονόπρακτο στην ποντιακή διάλεκτο σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ράνιας Χρυσοχοΐδου και του Γιώργου Βαφειάδη. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα μέλη του συλλόγου σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Φωτογραφίες: Γιώργος Ν. Κανάκης.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Gallery