26 Σεπτέμβριος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Σε έναν μη ποντιακό σύλλογο της Αττικής ξεκινούν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου!

  • Σε έναν μη ποντιακό σύλλογο της Αττικής ξεκινούν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου!

Η αγάπη τους και η προσήλωση στην ελληνική παράδοση οδήγησε έναν μη ποντιακό σύλλογο της Αττικής να θέσει σε λειτουργία τμήματα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου. 

Ο λόγος για το Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ο Μενούσης», με έδρα το Περιστέρι, ο οποίος από πέρσι έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στη γνώση στη γη του Πόντου. Τα τμήματα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινούν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου (12:30-15:30) στους χώρους του συλλόγου, με δάσκαλο τον Αντώνη Παυλίδη (πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Εκπαιδευτικών). Τα δίδακτρα θα είναι συμβολικά, και το ύψος τους θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Τα χρήματα θα διατίθενται στην Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Εκπαιδευτικών ώστε να ενισχυθεί το πολύπλευρο έργο της για τη διάσωση της ποντιακής κληρονομίας.

Ο Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ο Μενούσης» ιδρύθηκε στις 30 Ιουνίου του 1986 από τους κύριους Ζαμάνη Πέτρο και Κομζιά Γεώργιο με έδρα το Περιστέρι Αττικής. Σκοπός του σωματείου είναι η καταγραφή, η διάσωση και η διδασκαλία των Ελληνικών δημωδών λαϊκών χορών, καθώς επίσης και η διάδοση τους στον Ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες συλλόγου

Διεύθυνση: Αδμητού 92 και Ναούσης – Χρυσούπολη, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210 5713913
e-mail: [email protected]

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr