23 Αύγουστος 2014, 06:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

«Καυτό» Σαββατοκύριακο: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ανέβει στους 39 βαθμούς

  • «Καυτό» Σαββατοκύριακο: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ανέβει στους 39 βαθμούς

Τι προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ακόμα και τους 39 βαθμούς αναμένεται να φτάσει το Σάββατο ο υδράργυρος δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η δροσιά θα έρθει τη Δευτέρα και βαθμιαία από βορρά προς νότο.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις στα ανατολικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αυξημένη υγρασία και χαμηλές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια.  Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιότερα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί  3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 και τοπικά στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr