22 Αύγουστος 2014, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Αντιρατσιστικό: Επιστολή 5 μητροπολιτών στον πρωθυπουργό

  • Αντιρατσιστικό: Επιστολή 5 μητροπολιτών στον πρωθυπουργό

Διαμαρτύρονται για την επαναφορά του αντιρατσιστικού νόμου με αιχμή τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό για τους ομοφυλόφιλους. 

Πρώτος το «χορό» των επιστολών άνοιξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά: «πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή Σας για μερικούς ακόμη μήνες Πρωθυπουργίας».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Σεραφείμ επαναλαμβάνει αυτό που έχει υποστηρίξει και παλαιότερα για τη μη επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, εκτιμώντας ότι για το σύνολο των Άγιων Πατέρων «η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα».

Ακολούθησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, γνωστός και για τις αναφορές του στο «τριφασικό ρεύμα» που εκπέμπει το ράσο του, ο οποίος κάνει λόγο για «άθλιο και ελεεινό νόμο», για εφαρμογή «διά νόμου μιας τέτοιας στυγνής δικτατορίας, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα “σύκα-σύκα” και τη “σκάφη-σκάφη”».

Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης επιτίθεται στους ομοφυλόφιλους, εκφράζοντας την... απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «ο αντιρατσιστικός νόμος μας απαγορεύει να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αισχροί, είναι “κύνες” όπως τους ονομάζει η Αγία Γραφή στο τελευταίο της βιβλίο την Αποκάλυψη».

Τη σκυτάλη πήρε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας ο οποίος διαμήνυσε «ότι και αν –ο μη γένοιτο– ψηφισθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον».

Ακολούθησαν οι Μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το romfea.gr, ότι «με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο κυριολεκτικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου καθώς θα μπορεί να κολάζεται ποινικά και όχι μόνο η πράξις αλλά και η έκφρασις γνώμης».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr