22 Αύγουστος 2014, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει «όχι» στο μπουγέλωμα διπλωματών(βίντεο)

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει «όχι» στο μπουγέλωμα διπλωματών(βίντεο)

Η Αν Χάθαγουεϊ δέχθηκε την πρόσκληση, ενώ η Πάμελα Αντερσον την αρνήθηκε.

Φρένο στους Αμερικανούς διπλωμάτες που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην παγκόσμια πρωτοβουλία Ice Bucket Challenge, μέσω της οποίας συγκεντρώνονται χρήματα για την καταπολέμηση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση), βάζει με εσωτερικό σημείωμα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον σημαντικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δέχονται να γίνουν κρίκος της αλυσίδας.

«Οι ηθικοί κανόνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτρέπουν τη συμμετοχή δημόσιων λειτουργών μας, όπως πρεσβευτές, σε κινήσεις για ιδιωτικά κέρδη, ανεξάρτητα από τον καλό σκοπό, που αυτές γίνονται» αναφέρεται στη διπλωματική νότα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρί Χαρφ. 

Η διπλωματική νότα ίσως αποτελέσει και πρώτης τάξεως δικαιολογία για τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα που ενώ προσκλήθηκε από την Έθελ Κένεντι να μπουγελωθεί για καλό σκοπό, το απέφυγε και είπε ότι θα δώσει χρήματα για να στηρίξει την καμπάνια.

Πάντως χθες τη σκυτάλη πήρε η διάσημη ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ, η οποία φορώντας ένα πορτοκαλί μαγιό κάτω από ένα διαφανές μπλουζάκι έριξε το παγωμένο νερό στο κεφάλι της. Τα ουρλιαχτά της προκάλεσαν τα γέλια στη φίλη της που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή. Μόλις όμως βρήκε τη φωνή της, προσκάλεσε τους Μάθιου Μακόναχι, την Τζέσικα Καστέιν και την Κρίστεν Στιούαρτ. 


Η Αν Χάθαγουεϊ εν δράσει...

Νωρίτερα η Πάμελα Άντερσον είχε πει ότι αρνείται να βοηθήσει τον οργανισμό ALS καθώς τα πειράματα για τη θεραπεία του σοβαρού αυτοάνοσου νοσήματος γίνονται σε ζώα.

Το Ice Bucket Challenge, δηλαδή η πρωτοβουλία όπου οι συμμετέχοντες δεχόμενοι πρόσκληση από κάποιον άλλον, αδειάζουν στο κεφάλι τους ένα κουβά με παγωμένο νερό ή εάν αρνηθούν να το κάνουν πρέπει να δώσουν επιταγή 100 δολαρίων ως αντιστάθμισμα. Με την ιδιόμορφη καμπάνια, η ένωση ALS έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει 41,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο μόλις που είχε αγγίξει τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr