22 Αύγουστος 2014, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

«Μίνι» καύσωνας στα κεντρικά και νότια, δροσιά από Δευτέρα

  • «Μίνι» καύσωνας στα κεντρικά και νότια, δροσιά από Δευτέρα

Τι προβλέπει για σήμερα και το Σαββατοκύριακο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στη κεντρική και νότια χώρα και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι το σημερινό σκηνικό του καιρού. Αύριο, Σάββατο, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια και οι άνεμοι 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα διατηρηθεί ψηλά και οι άνεμοι στα 3 με 5 και τοπικά στα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και πιθανώς κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 και τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr