19 Αύγουστος 2014, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Αμφίπολη: Η αρχαιολογική φρενίτιδα σε 8 φωτογραφίες

  • Αμφίπολη: Η αρχαιολογική φρενίτιδα σε 8 φωτογραφίες

Η Μεσολακκιά Σερρών ζει ημέρες… δόξας καθώς πλήθος επισκεπτών αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Το μουσείο της Αμφίπολης γέμισε ξαφνικά με κόσμο. Ο λέοντας της Αμφίπολης… άκουσε τόσα κλικ όσα δεν είχε ακούσει ποτέ στα χρόνια που στέκει αγέρωχος πάνω στη μαρμάρινη βάση του. Κάμερες και δημοσιογράφοι έρχονται μέχρι τις Σέρρες και τη Μεσολακκιά προκειμένου να πάρουν μια γεύση από την μεγάλη, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ανακάλυψη που θα έρθει στο φως. Οι πιο περίεργοι χρησιμοποιούν τηλεφακούς με την ελπίδα ότι θα δουν τι κρύβουν τα μεγάλα πανιά που έχουν σκεπάσει το λόφο Καστά.



Πολλοί χρησιμοποιούν τηλεφακούς για να φωτογραφίσουν την ανασκαφή από μακριά


Η είσοδος απαγορεύεται αυστηρά σε όσους δεν ανήκουν στην αρχαιολογική ομάδα


Επισκέπτες διαβάζουν πληροφορίες για το Λιοντάρι της Αμφίπολης


Κινητά και φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά!

Τη Δευτέρα το πρωί, στις 7, οι αρχαιολογικές εργασίες για την αποκάλυψη του μακεδονικού τάφου ξεκίνησαν και πάλι μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Ο ειδικός γερανός που έφτασε για να απομακρύνει τους λίθους του προστατευτικού τοίχου έπιασε δουλειά.


Τμήμα από αρχαίο πύργο που διασώζεται κοντά στην περιοχή της αρχαίας γέφυρας της Αμφίπολης

Οι δημοσιογράφοι που πάνε στην αρχαία Αμφίπολη αντιμετωπίζουν και εκείνοι τις δικές τους προκλήσεις καθώς τα κινητά, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου πολλές φορές, δεν πιάνουν ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται και αυτή μετ’ εμποδίων!


Τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν τις ανασκαφές στον τύμβο Καστά


Δημοσιογράφοι και κάμερες επί το έργον

Όπως αναφέρουν τοπικά MME, το BBC ετοιμάζεται να στείλει 8μελές συνεργείο στην περιοχή. Μάλιστα παραγωγός του βρετανικού δικτύου πήγε στη Μεσολακκιά προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις διαθέσιμες υποδομές. Βασικό πρόβλημα για τους Βρετανούς θεωρείται η μεγάλη απόσταση της πιο κοντινής πανσιόν από το χώρο της ανασκαφής. Γι’ αυτό και – λέει το ρεπορτάζ –  σκέφτονται να στήσουν… τροχόσπιτο!

* Κεντρική φωτογραφία: επισκέπτες φωτογραφίζουν το Λιοντάρι της Αμφίπολης, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του 4ου αιώνα π.Χ., με ύψος 5,30 μέτρων, το οποίο βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τον τύμβο Καστά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφίες ΑΠΕ – ΜΠΕ)