30 Ιούλιος 2014, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Αυτή είναι η ομάδα που θα ποδηλατήσει μέχρι την Τραπεζούντα

  • Αυτή είναι η ομάδα που θα ποδηλατήσει μέχρι την Τραπεζούντα

Τελευταίες στιγμές ξεκούρασης για τους τρεις ποδηλάτες που βρίσκονται ήδη στο Βέρμιο. Αύριο τελικά η εκκίνηση από την Μονή της Σουμελά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Μόλις λίγες ώρες απομένουν στην ομάδα των τριών ποδηλατών που θα πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι που θα ενώσει την Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο με τη Μονή στην Τραπεζούντα.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πλάνο της ομάδας μεταφέρουν την εκκίνηση αύριο το πρωί στις 7.30. Προορισμός της η Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι, αυτή τη φορά από τον Λευκό Πύργο όπου καλούν τον κόσμο να τους συναντήσει και να τους δώσει το τάμα τους για να το μεταφέρουν στην Παναγία.

«Εδώ και ένα χρόνο ήταν στο μυαλό μου η ιδέα αλλά ήταν κάτι το μακρινό και δε το τολμούσα», λέει ο εμπνευστής της ιδέας και επικεφαλής της ομάδας Παντελής Τζερτζεβέλης.  

Ποιος είναι ο Παντελής

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης εργάζεται ως δημοσιογράφος ειδικού τύπου και δηλώνει ότι η Παναγία Σουμελά τον συγκίνησε ήδη από το 2011 όταν βρέθηκε στη Τραπεζούντα ως μέλος δημοσιογραφικής αποστολής που κάλυψε την θεία λειτουργία. 

Ποδήλατο κάνει από τα 13 του και για 20 χρόνια υπήρξε αθλητής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. «Παναγιά μου θεράπευσέ με και εγώ θα έρθω με το ποδήλατο κοντά σου», είναι το τάμα του Παντελή που αποτελεί και την αφορμή για το εγχείρημα. Μαζί του ο Παναγιώτης Σωτηριάδης και ο Βασίλης Γιοσμάς, φίλοι του από τη ποδηλατική και ορειβατική κοινότητα.

Παναγιώτης και Βασίλης: οι έτεροι ποδηλάτες

Ο Παναγιώτης Σωτηριάδης, που είναι και Ποντιακής καταγωγής, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και λάτρης της ποδηλασίας των μεγάλων αποστάσεων. Το τάμα του είναι να προσκυνήσει τη Παναγία υπέρ υγείας των μικρών του εγγονών. «Το έχω βάρος που δεν έχω καταφέρει να πάω στο όρος Μελά ενώ έχω επισκεφθεί τόσα μέρη», εξομολογείται.

Ο τρίτος ποδηλάτης, ο Βασίλης Γιοσμάς, είναι παιδικός φίλος του Παντελή και μάλιστα έχουν τρέξει ως αντίπαλοι σε αρκετούς αγώνες. Σήμερα είναι τεχνικός ποδηλάτων και στην αποστολή θα έχει το ρόλο του προπονητή αλλά και του τεχνικού.

Γιάννης και Χρήστος: η υποστήριξη

Μαζί με τους τρεις ποδηλάτες θα ταξιδέψει και ένα αυτοκίνητο που θα έχει το ρόλο του «φύλακα» της ομάδας. Οδηγός του αυτοκινήτου συνοδείας είναι ο Γιάννης Κυφωνίδης, ποντιακής καταγωγής που έχει διατελέσει επίσης ποδηλάτης και μέλος του συλλόγου «ΒΕΛΟΣ» Θεσσαλονίκης.

Ο πέμπτος της παρέας είναι ο Χρήστος Μπουκόρος που θα αναλάβει να αποτυπώσει φωτογραφικά όλο το ταξίδι.

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην Παναγία Σουμελά με ποδήλατο: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι