29 Ιούλιος 2014, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

«Σους» λέει στις Τουρκάλες ο αντιπρόεδρος της χώρας και προκαλεί

  • «Σους» λέει στις Τουρκάλες ο αντιπρόεδρος της χώρας και προκαλεί

Ο Μπουλέντ Αρίντς τις συμβουλεύει να μη γελούν δυνατά μπροστά σε κόσμο και να μη μιλούν πολύ στο κινητό.

«Σαβουάρ βίβρ» αλά τουρκικά και μόνο για γυναίκες από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίτς που με αφορμή το τέλος του Ραμαζανιού αποφάσισε να παραδώσει μερικά μαθήματα ήθους.

«Μια γυναίκα δε πρέπει να γελάει δυνατά δημοσίως, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευπρέπειά της κάθε στιγμή», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος. Συμπλήρωσε δε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανακαλύψουν και πάλι το Κοράνι και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια ηθική χαλάρωση. 

Τον Τούρκο αντιπρόεδρο ενοχλούν και οι συνομιλίες των γυναικών στο τηλέφωνο. «Δίνουν η μια στην άλλη συνταγές από το κινητό. Και ρωτούν τι γίνεται. Και τι συνέβη με τη κόρη της Αϊσέ. Και πότε είναι ο γάμος. Ας μιλήσουν για αυτά από κοντά», συμβουλεύει.

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίτς ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων. Και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φρόντισαν να μάθει ο κόσμος ποια είναι η γνώμη τους.

«Αντί να μας κάνετε μαθήματα ηθικής, δώστε το λογαριασμό με τα χρήματα που έχετε κλέψει», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Ένας άλλος, το ίδιο δηκτικός είπε: «είναι εντάξει να κλέβεις στη  Τουρκία αλλά πρόσφατα έγινε ανήθικο για τις γυναίκες το να γελούν δυνατά».

Από τον ίδιο μέσο ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου απάντησε στον Αρίτς: «Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr  με πληροφορίες από Hurriyet Daily