28 Ιούλιος 2014, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Μετανάστευση ή εσωτερικές υποθέσεις θέλει η Ελλάδα

  • Μετανάστευση ή εσωτερικές υποθέσεις θέλει η Ελλάδα

Δυνατό χαρτοφυλάκιο, που συνδέεται και με κονδύλια, επιθυμεί η Αθήνα για τον νέο Επίτροπο.

Μετά το… habemus Επίτροπο η επόμενη ημέρα βρίσκει το Μέγαρο Μαξίμου να διεκδικεί μια ισχυρή θέση στη Κομισιόν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Για την Αθήνα είναι βαρύνουσας σημασίας το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η Ελλάδα. Νούμερο ένα στόχο αποτελούν οι θέσεις που σχετίζονται με τη μετανάστευση ή το χαρτοφυλάκιο των εσωτερικών υποθέσεων που έχει να κάνει και με την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εάν ο Έλληνας Επίτροπος γίνει Επίτροπος Μετανάστευσης θα μπορέσει να διεκδικήσει κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα είτε θα επιδιώξει αναθεώρηση του «Δουβλίνο II» που μεταφέρει όλο το βάρος των μεταναστών στις χώρες του νότου. 

Εναλλακτικά, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να δοθούν στον νέο Επίτροπο οι αρμοδιότητες για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει και σημαντικά κονδύλια.

Το ζήτημα της θέσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη σύνθεση της επόμενης Κομισιόν θα συζητηθεί στο ραντεβού που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που έρχεται στη χώρα μας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr