26 Ιούλιος 2014, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Αυστραλία: Πληρώνουν για να μπουν φυλακή

  • Αυστραλία: Πληρώνουν για να μπουν φυλακή

Ξενοδοχείο γίνεται η πλέον διαβόητη φυλακή της Μελβούρνης.

Σίγουρα οι πρόγονοι τους ούτε απ’εξω δεν θα ήθελαν να περάσουν. Όμως οι σύγχρονοι Αυστραλοί φαίνονται διατεθειμένοι όχι μόνο να περάσουν απ’εξω αλλά να μπουν μέσα στη διαβόητη φυλακή Old Melbourne Gaol και να διανυκτερεύσουν έναντι αδράς αμοιβής!

Το κρατικό ίδρυμα National Trust αποφάσισε να διαθέσει τη φυλακή της Μελβούρνης, που μέχρι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, σε όλους όσοι θέλουν να κοιμηθούν στα κελιά της ζώντας με συνθήκες ανάλογες με εκείνες που βίωναν οι φυλακισμένοι τον περασμένο αιώνα ή και παλιότερα. 

Η φυλακή μπορεί να φιλοξενήσει έως και τριάντα άτομα κάθε βράδυ, σε 15 κελιά και έναντι 250 δολαρίων ο καθένας. Οι επισκέπτες θα κοιμούνται σε συρόμενα κρεβάτια, θα έχουν βασικές ανέσεις, θα ακούνε ιστορίες για διάσημους κατάδικούς και θα δειπνούν στο παρακείμενο City Watch House ή σε τραπέζι στον ατμοσφαιρικό κάτω όροφο της Gaol.

Η εμπορική διευθύντρια  του National Trust,  Ντριού Γκρόουβ είπε ότι το εγχείρημα θα ξεκινήσει δοκιμαστικά από το Δεκέμβριο και θα διαρκέσει έως το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ιδρύματος, με το άνοιγμα της φυλακής στους τουρίστες θα εξοικονομηθούν χρήματα και θα ενισχυθεί ο τουρισμός και η ανάπτυξη της Μελβούρνης.

Πάντως αξίζει να πούμε ότι η φυλακή-μουσείο και σε λίγους μήνες ξενοδοχείο, θεωρείται στοιχειωμένη. Άτομα που ασχολούνται με την παραφυσική δραστηριότητα λένε πως στο χώρο, τη νύχτα, ακούγονται φωνές και καταγράφεται ηλεκτρική δραστηριότητα στα κελιά.

Μάλιστα ο διάσημος παραψυχολόγος Ντάρεν Νταν ισχυρίζεται ότι έχει καταγράψει και φάντασμα το 2005. Θεωρίες αναφέρουν πως η φωνή μιας γυναίκας που ακούγεται να ουρλιάζει ίσως ανήκει στην Ελίζαμπεθ Σκοτ, την πρώτη γυναίκα που κρεμάστηκε στη φυλακή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr