25 Ιούλιος 2014, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Δημόσιο: Ο Γολγοθάς του πολίτη στην Ελλάδα του 2014

  • Δημόσιο: Ο Γολγοθάς του πολίτη στην Ελλάδα του 2014

Ζητούν δικαιολογητικά που δεν χρειάζονται!

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει αγώνα δρόμου να μας πείσει ότι η ανάπτυξη «είναι εδώ και είναι καλά», ωστόσο ο πολίτης που συναλλάσσεται με τις δημόσιες υπηρεσίες το μόνο που συναντάει καθημερινά είναι το αδηφάγο τέρας της γραφειοκρατίας!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση χρήστριας μας, η οποία εργάζεται ως λογίστρια σε εταιρία-δηλαδή είναι πιο υποψιασμένη από το μέσο πολίτη που μπαίνει σε μια εφορία και των περί αυτής υπηρεσιών .

Η κ. Ρ.Α (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του pontos-news.gr ) χρειάστηκε να κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει τροποποίηση καταστατικού της Ε.Π.Ε στην οποία εργάζεται. Κάποια στιγμή λοιπόν έφθασε στην εφορία γιατί έπρεπε να αγοράσει ένα παράβολο που ζητά σε σχετικό έγγραφο-αίτηση του το Γ.Ε.Μ.Η προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Αφού περίμενε μιάμιση ώρα στην ουρά, της είπαν ότι τα παράβολα αυτά [σημ. Γραμμάτιο είσπραξης από Δ.Ο.Υ τελών για δημοσίευση της ανακοίνωσης στο ΦΕΚ, αξίας 141,33 ευρώ] δεν πωλούνται πλέον, αλλά τυπώνονται μόνο ηλεκτρονικά. Πράγματι, την επομένη η κ. Ρ.Α τύπωσε το παράβολο, έκανε ότι άλλο χρειαζόταν και πήγε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για να προσκομίσει τον φάκελο- που εν καιρώ ανάπτυξης είναι μεγαλύτερος από ότι στο παρελθόν.

Το καλύτερο το έμαθε όταν έφθασε στον γκισέ. Κυρία μου, της είπε η υπάλληλος, το παράβολο αυτό δεν χρειαζόταν, έχει καταργηθεί! Μα, της απάντησε η λογίστρια, αναγράφεται στο έντυπο που μου δώσατε εσείς για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ναι, συνέχισε ακάθεκτη η υπάλληλος, αλλά αυτά είναι παλιά έντυπα και τα δίνουμε γιατί ακόμα δεν έχουν εγκριθεί τα καινούρια από το ISO…

Ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης, της Ελλάδας που ψάχνει επενδυτές και δηλώνει φιλική προς την επιχειρηματικότητα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr