25 Ιούλιος 2014, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

«Τι συνέβη» αναρωτιέται τώρα η ΔΕΗ για τον θάνατο της 56χρονης στα Χανιά

  • «Τι συνέβη» αναρωτιέται τώρα η ΔΕΗ για τον θάνατο της 56χρονης στα Χανιά

Διοικητική προανάκριση διέταξε η επιχείρηση ηλεκτρισμού. Νομικά θα κινηθούν οι συγγενείς της.

Η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα θα παιχτεί σήμερα στα Χανιά όπου θα κηδευτεί η 56χρονη τετραπληγική που κατέληξε αφότου, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για χρέος 267 ευρώ, που έφτανε σχεδόν τα 800 ευρώ μαζί με το «χαράτσι».

Η υπόθεση που προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το πόσο προστατεύονται στην Ελλάδα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αναμένεται να απασχολήσει και τη δικαιοσύνη. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε διοικητική προανάκριση για το κατά πόσο το τοπικό κατάστημα της επιχείρησης γνώριζε για τη κατάσταση της υγείας της 56χρονης που χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο.

«Δεν γνωρίζαμε και δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε αφού δεν υπάρχει κανένα γραπτό αίτημα», επιμένει η ΔΕΗ ωστόσο κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει αξιολόγηση του συμβάντος και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. 

Εν τω μεταξύ, στη σορό της άτυχης γυναίκας διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή παρουσία και τεχνικού συμβούλου της ΔΕΗ. Ο ιατροδικαστής τοποθετεί την ακριβή ώρα θανάτου στο διάστημα που το σπίτι έμεινε χωρίς ρεύμα. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σε θέση να καθορίσει τα ακριβή αίτια χωρίς περαιτέρω εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε δέκα ημέρες.

Η οικογένεια της γυναίκας, πάντως, έχει ήδη κινηθεί νομικά καταθέτοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Telegraph: Πολλοί Έλληνες ζουν χωρίς ρεύμα

Με αφορμή το θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής η Telegraph φιλοξενεί ένα εκτενές άρθρο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα αδυνατούν εξαιτίας της κρίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτρικό.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη το αθηναϊκό αλλά και το γαλλικό πρακτορείο, μας κρεμάει στα… μανταλάκια ενημερώνοντας το κοινό της ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της ΔΕΗ το συνολικό χρέος από ανεξόφλητους λογαριασμούς αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο κάθε ημέρα προστίθενται περί τα 4 εκατ. ευρώ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr  

Διαβάστε επίσης
Χανιά: της έκοψαν το ρεύμα και έχασε τη ζωή της