24 Ιούλιος 2014, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Αγωνία στον αέρα για 116 άτομα- Αγνοείται αλγερινό αεροσκάφος

  • Αγωνία στον αέρα για 116 άτομα- Αγνοείται αλγερινό αεροσκάφος

Επιβεβαιώνονται (;) οι φόβοι για νέα αεροπορική τραγωδία.

Η πτήση AH5017 της αεροπορικής εταιρίας Air Algerie εξαφανίστηκε σήμερα τα ξημερώματα περίπου μία ώρα μετά την απογείωση της από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, κάπου πάνω από το Μάλι.

Με ανακοίνωση του ο εθνικός αερομεταφορέας της Αλγερίας διευκρινίζει ότι το αεροπλάνο πετούσε με προορισμό το Αλγέρι και ήταν ναυλωμένο από ισπανική ιδιωτική εταιρία, την Swiftair.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του» σημειώνεται.

Το πλήρωμα είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Αλγερίας προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι-Μπαμάκο. Όμως μετά την αλλαγή πορείας χάθηκε κάθε επαφή με το αεροσκάφος.

Αξιωματούχοι  της Αλγερίας που μίλησαν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία χαρακτήρισαν «σχεδόν απίθανο» το σενάριο το αεροσκάφος να χτυπήθηκε από ενόπλους στο Μάλι.
Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου MD83 και όχι Airbus A320 όπως είχε αρχικά μεταδοθεί από διεθνή μμε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS, πρόκειται για την πτήση AH5017 με τουλάχιστον 116 επιβάτες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία φημολογείται ότι είναι Γάλλοι.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr