24 Ιούλιος 2014, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Χανιά: της έκοψαν το ρεύμα και έχασε τη ζωή της

  • Χανιά: της έκοψαν το ρεύμα και έχασε τη ζωή της

56χρονη τετραπληγική που υποστηριζόταν μηχανικά πέθανε μόλις η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για χρέος που δε ξεπερνούσε τα 800 ευρώ. Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς της. Τι απαντά η ΔΕΗ.

Ένα χρέος, που μαζί με το «χαράτσι», δε ξεπερνούσε τα 800 ευρώ το πλήρωσε με τη ζωή της μια 56χρονη παραπληγική από τα Χανιά. Η γυναίκα που τα τελευταία 15 χρόνια ζούσε με μηχανική υποστήριξη δεν μπόρεσε να αντέξει για παραπάνω από μια ώρα, όσο δηλαδή κρατά η μπαταρία, αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

«Οι οφειλές για το ρεύμα είχαν πληρωθεί στο ακέραιο και μόνο ο τελευταίος μήνας δεν είχε εξοφληθεί», υποστηρίζει ο γιος της 56χρονης Ανδρέας Ποποδάκης. Όπως περιγράφει ο ίδιος χθες το μεσημέρι η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα του έλειψε για μια ώρα από το σπίτι και επιστρέφοντας τη βρήκε νεκρή. «Αργότερα διαπιστώσαμε ότι ρολόι της ΔΕΗ είχε ανοιχτεί, είχε γίνει διακοπή ρεύματος και είχε μπει ένα ενημερωτικό αυτοκόλλητο», συμπληρώνει.

Τι ισχυρίζεται η ΔΕΗ

Πηγές της επιχείρησης, που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφεραν ότι ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας της 56χρονης τετραπληγικής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα και δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Επίσης, υποστηρίζει η ΔΕΗ, δεν είχε δηλωθεί ότι η άτυχη γυναίκα είχε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο.

Τώρα το περιστατικό αναμένεται να φτάσει ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και κατά του υπαλλήλου που κλήθηκε να κόψει το ρεύμα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ