23 Ιούλιος 2014, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Δίχως τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα

  • Δίχως τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα

Πάνω από 650 νεκροί Παλαιστίνιοι – 32 τα θύματα των Ισραηλινών.

Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται από το πρωί με Παλαιστινίους ενόπλους σε νοσοκομείο που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Οι Παλαιστίνιοι πυροβολούν από την οροφή και τα παράθυρα του γηριατρικού νοσοκομείου αποκατάστασης "Ουάφα" και οι Ισραηλινοί στρατιώτες ρίχνουν βλήματα ανταποδίδοντας τα πυρά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι ασθενείς και τα μέλη του προσωπικού από το νοσοκομείο αυτό, το οποίο είχε πληγεί από βλήματα τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ένας ξένος εργάτης σκοτώθηκε σήμερα στο νότιο Ισραήλ, όταν βλήμα που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε την περιοχή όπου βρισκόταν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε τρεις τον αριθμό των αμάχων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ισραηλινούς στρατιωτικούς και τουλάχιστον 650 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους άμαχους.

Αλληλοκατηγορίες στη Γενεύη

Και ενώ η αιματοχυσία συνεχίζεται, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διεξάγεται σήμερα στη Γενεύη.
Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν εντός των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ζητούν διεθνή παρέμβαση

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει ένα σχέδιο απόφασης που υπέβαλε η Παλαιστίνη, ζητώντας τη διεθνή προστασία των Παλαιστινίων και τη διεξαγωγή επείγουσας διεθνούς έρευνας για την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr