23 Ιούλιος 2014, 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Γυναικολόγος βιντεοσκοπούσε ασθενείς του

  • Γυναικολόγος βιντεοσκοπούσε ασθενείς του

190 εκ. δολάρια οι αποζημιώσεις.

Αποζημίωση μαμούθ συμφώνησε να καταβάλει ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ιατρικά ιδρύματα στον κόσμο, το Johns Hopkins, προκειμένου να τακτοποιηθούν εξωδικαστικά χιλιάδες αγωγές γυναικών κατά γυναικολόγου που χρησιμοποιούσε μικροσκοπική κάμερα για να ‘γράψει’εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες ασθενών.

Ο Δρ. Νικίτα Λεβί μαγνητοσκοπούσε τα θύματα που θα μοιραστούν 190 εκατομμύρια δολάρια, με ειδικά στυλό, μπρελόκ κλπ στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένες κάμερες. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν μια συνάδελφος του κατάλαβε ότι είχε κρεμασμένο στο λαιμό του ένα στυλό-κάμερα. Στο σπίτι του γυναικολόγου βρέθηκαν πάνω από 1.200 φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Λεβί απολύθηκε από το νοσοκομείο στις 8 Φεβρουαρίου πέρσι και δέκα ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός. Ωστόσο, ο θάνατος του δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση εναντίον του νοσοκομείου να συγκεντρώσει περίπου 8.000 ασθενείς του και να τελικά να αποσπάσει συμβιβασμό για αποζημίωση 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντον ντε Βρίες, συνήγορος του πανεπιστημιακού ιδρύματος John Hopkins, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι «ο γιατρός ήταν περίεργος άνθρωπος και το ότι ήταν υπάλληλος δεν κάνει υπεύθυνο το νοσοκομείο για τις πράξεις του». Ωστόσο το John Hopkins συμφώνησε να συμβιβαστεί με τις ασθενείς γιατί «προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των ασθενών…και του ενδιαφέροντος του ιδρύματος να παρέχει κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών».

Από την έρευνα των Αρχών φαίνεται ότι δεν υπήρξαν καταγραφές από ανήλικες ασθενείς, ενώ δεν έχει εντοπιστεί υλικό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr