20 Ιούλιος 2014, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Πάνω από 350 οι νεκροί στη Γάζα

  • Πάνω από 350 οι νεκροί στη Γάζα

Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του το Ισραήλ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν από νωρίς το πρωί τη συνοικία Σετζίγια, ανατολικά της Γάζας, η οποία είναι κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων πολλά θύματα κείτονται στους δρόμους, έπειτα από τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.
Η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της και έως τώρα έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 350 νεκρούς.

Από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού σκοτώθηκαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος ανώτερου στελέχους της Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών του σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Ο συνολικός αριθμός των Ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, αυξάνεται σε επτά.

Στη Μέση Ανατολή ο γ.γ. του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν θα επισκεφθεί από σήμερα τη Μέση Ανατολή για να εκφράσει την «αλληλεγγύη του» και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους, που έχουν εμπλακεί εδώ και 12 ημέρες σε μία αιματηρή σύγκρουση, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr