21 Ιούλιος 2014, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Παραμύθι τα περί κατασκοπείας στην Κύπρο

  • Παραμύθι τα περί κατασκοπείας στην Κύπρο

Οι κρίσεις στο ΓΕΕΦ πίσω από την υπόθεση.

Με την πλάτη στο τοίχο περπατούν αρκετοί στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο με αφορμή το παιχνίδι που παίζεται πάντα την περίοδο κρίσεων. Παραπροϊόν αυτού του παιχνιδιού εκτιμάται ότι είναι και η υπόθεση «κατασκοπείας» που σήμανε συναγερμό στη Κύπρο πριν από λίγα 24ωρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο Ελληνοκύπριοι αξιωματικοί που εργάζονται στις βρετανικές βάσεις και συνελήφθησαν με συσκευές υποκλοπής είχαν κληθεί από συνάδελφο τους για να σαρώσουν το γραφείο του για κοριούς, καθώς ο τελευταίος φοβόταν ότι ο προκάτοχος του μπορεί και να είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο. Ο «υποψιασμένος» αξιωματικός του ΓΕΕΦ, για ευνόητους λόγους, δεν μπορούσε να ζητήσει έρευνα του γραφείου από ανθρώπους εντός του ΓΕΕΦ και για αυτό κάλεσε τους συναδέλφους του από τις βρετανικές βάσεις.

Όμως το όλο εγχείρημα μαθεύτηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο, που με τη σειρά του για να μην εμπλακεί ευθέως κάλεσε την κυπριακή αστυνομία για να ρίξει φως στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί ανακαλύπτοντας τον εξοπλισμό, πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με υπόθεση κατασκοπείας. Και κάπως έτσι διέρρευσε η είδηση για τη σύλληψη κατασκόπων στην Κύπρο...

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Περίεργη υπόθεση κατασκοπείας