20 Ιούλιος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ένα ελληνικό και δύο κυπριακά στα καλύτερα πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο. (φωτογραφίες)

  • Ένα ελληνικό και δύο κυπριακά στα καλύτερα πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο. (φωτογραφίες)

Ένα ελληνικό και δυο κυπριακά ανάμεσα τους.

Εκεί τα ξεχνάς όλα κι αν δεν είσαι, ξαναγίνεσαι παιδί! Τα πάρκα ψυχαγωγίας, δηλαδή τα λούνα παρκ στην πολύ μεγαλύτερη και ευφάνταστη μορφή τους, και τα υδάτινα πάρκα είναι αυτό που χρειάζονται μικροί και μεγάλοι όταν θέλουν να δραπετεύσουν σε έναν άλλο κόσμο. Κι Ελλάδα και Κύπρος διαθέτουν τρία από αυτά: The Water park (Φαλιράκι, Ελλάδα), WaterWorld Waterpark (Αγία Νάπα, Κύπρος), Fasouri Watermania Water Park

(Λευκωσία, Κύπρος)! 

Ποιος το λέει; Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor και τα εκατομμύρια χρήστες του, οι οποίοι ψήφισαν τα 25 "καλύτερα" σε κάθε κατηγορία. Και στις δυο, έφεραν στην πρώτη 10αδα εκείνα τα πάρκα που φιλοξενούν θεάματα θαλάσσιας ζωής που τρελαίνονται να τρώνε…ψάρια.

 

Μετά από 12 μήνες ψηφοφορίας, την πρώτη θέση στην κατηγορία Καλύτερα Πάρκα Ψυχαγωγίας 2014 καταλαμβάνει το Discovery Cove, ένα υδάτινο συγκρότημα στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν με δελφίνια-μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όποιον μπορεί να διαθέσει αρκετά δολάρια, επιπλέον του εισιτηρίου εισόδου- και να κάνει κατάδυση με αναπνευστήρα, παρέα με τροπικά ψάρια.


Πρώτο στην κατηγορία Καλύτερα Υδάτινα Πάρκα 2014 αναδείχθηκε το Siam Park, στο νησί της Τενερίφης στην Ισπανία, όπου υπάρχει μια αποικία παιχνιδιάρικων θαλάσσιων λιονταριών.

 

Συνολικά, και στις δυο κατηγορίες υπάρχουν 12 ευρωπαϊκές παρουσίες, πέντε πάρκα ψυχαγωγίας και επτά υδάτινα πάρκα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr