17 Ιούλιος 2014, 21:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

300 νεκροί από συντριβή Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία

  • 300 νεκροί από συντριβή Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία

300 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία – Κατερρίφθη από φιλορωσικό πύραυλο, λέει το Κίεβο.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε την πτώση γιγάντιου αεροσκάφους Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στο έδαφός της, στα ανατολικά σύνορά της με τη Ρωσία, λίγα λεπτά πριν οι φωτογράφοι φτάσουν στο σημείο και εντοπίσουν τα συντρίμμια. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα πλήρωμα, εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έχει καταρριφθεί καθώς στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας μαίνονται εδώ και μήνες οι μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και φιλορώσους αντάρτες. Την εκδοχή της κατάρριψης ενίσχυσε και ευρωπαϊκή πηγή της πολιτικής αεροπορίας της περιοχής ενώ περί πλήγματος μίλησε και το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με την πτήση MH17 στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Αεροπορική πηγή στη Μόσχα δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε φλεγόμενο στην ανατολική Ουκρανία.

Πολλά πολεμικά αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί το τελευταίο διάστημα από πυραύλους στην περιοχή. Η Ουκρανία κατηγορεί το στρατό της Ρωσίας ότι προμηθεύει με εξελιγμένους πυραύλους τους αντάρτες. Ανώνυμες πηγές του υπουργείου εσωτερικών της Ουκρανίας αναφέρουν ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από συστοιχία πυραύλων εδάφους – αέρος και το Ρόιτερς μεταδίδει ότι η κατάρριψη έγινε σε ύψος 10 χλμ. πάνω από το έδαφος σε περιοχή του Ντονέτσκ.

Αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν και εκείνο που εξαφανίστηκε το Μάρτιο σε πτήση προς το Πεκίνο. Ο μη εντοπισμός του, μήνες μετά, έχει τροφοδοτήσει σειρά σεναρίων για τον τρόπο με τον οποίον χάθηκε και την τύχη των επιβατών του.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr