16 Ιούλιος 2014, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:15

450 παιδιά κακοποιούνταν και επαιτούσαν

  • 450 παιδιά κακοποιούνταν και επαιτούσαν

Θύματα ήταν και ενήλικες.

Το Σπίτι της Μεγάλης Οικογένειας στη Ζαμόρα, του Μεξικού μόνο σπίτι με οικογενειακή ατμόσφαιρα δεν ήταν για τα εκατοντάδες παιδιά αλλά και για τους ενήλικες που βρίσκονταν εκεί, αφού τα παιδιά κακοποιούνταν και εξαναγκάζονταν να επαιτούν όπως και οι περισσότεροι ενήλικες.

Μετά από καταγγελίες επενέβη η αστυνομία, στο ορφανοτροφείο Rosa del Carmen Verduzco ή Το Σπίτι της Μαμάς Ρόζας, όπως ήταν γνωστό σε τοπικό επίπεδο, και διέσωσε 450 παιδιά και 138 ενήλικες. Οι αρχές έχουν συλλάβει την ιδιοκτήτρια και οκτώ υπαλλήλους του Σπιτιού της Μεγάλης Οικογένειας. Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης σε ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ορφανοτροφείο ζούσαν 278 αγόρια, 174 κορίτσια και έξι μωρά ηλικίας κάτω των τριών ετών, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που απελευθερώθηκαν ήταν έως 40 ετών.

Τα θύματα εξαναγκάζονταν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ γονείς έχουν καταγγείλει ότι δεν τους επιτρεπόταν να δουν τα παιδιά τους. 
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Σαλβαδόρ Τζάρα είπε μάλιστα ότι μια μητέρα, η κα Βερντούτζκο, η οποία μεγάλωσε στο ίδρυμα και γέννησε τα δυο παιδιά της εκεί, όταν έφυγε από το ίδρυμα σε ηλικία 31 ετών της απαγορεύτηκε να πάρει μαζί και τα παιδιά της.

Το Σπίτι της Μεγάλης Οικογένειας λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια.

Τμήμα Σύνταξης pontos-news.gr