15 Ιούλιος 2014, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2014, 17:34

Θαλερός αν και 75άρης ο Batman

  • Θαλερός αν και 75άρης ο Batman

Γιορτές για τα γενέθλιά του στο Χόλιγουντ

Με μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων ο Σκοτεινός Ιππότης γιορτάζει αυτό το μήνα τα 75α γενέθλια του. Η 23η Ιουλίου είναι επίσημα η Batman Day και με την ευκαιρία αυτή η Warner Bros οργανώνει μια έκθεση στο Χόλιγουντ με τα οχήματά του, μάσκες, κάπες και άλλα αναμνηστικά του Σκοτεινού Ιππότη.
«Ο κόσμος σήμερα δεν έχει ήρωες, το πρότυπο του Batman δίνει ελπίδα και πίστη. Η επιτυχία του πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και επιχειρηματική τάξη» δήλωσε ο ηθοποιός Ντάνι Ντεβίτο σε συνέντευξη του στο AFP.

Στον αντίποδα του Σούπερμαν

Ο Batman γεννήθηκε το Μάιο του 1939 από τον καλλιτέχνη Μπομπ Κέιν και τον συγγραφέα Μπιλ Φίνγκερ, που ήταν επιφορτισμένοι από την DC Comics για τη δημιουργία ενός νέου σούπερ ήρωα στον απόηχο της επιτυχίας του Σούπερμαν. Σε αντίθεση με αυτόν, στο νέο ήρωα δόθηκε μια σκοτεινή πλευρά που γρήγορα αγκαλιάστηκε από το διεθνές κοινό.
Ενώ ο Σούπερμαν αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο του ήρωα με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις, το έντονα χρωματισμένο κοστούμι που εμφανίζεται και δρα στο φως της ημέρας, ο Μπρους Γουέιν είναι ένας μεγιστάνας που μεταμορφώνεται σε τιμωρό μια μάσκα και σκούρα κάπα και επιδιώκει να φέρει τη δικαιοσύνη στη Γκόθαμ Σίτι.
«Το πάθος των οπαδών του παραμένει πολύ υψηλό, είναι ένας τρόπος ζωής», δήλωσε ο Τζίμι Λι, συνεκδότης της DC Entertainment, της μητρικής εταιρείας της DC Comics, κατά την παρουσίαση της έκθεσης. «Υπάρχουν άνθρωποι με τατουάζ του Batman σε όλο τους το σώμα. Είναι εκπληκτικό να δούμε πώς ο Batman έχει γίνει ένα τεράστιο μέρος της ποπ κουλτούρας, που έχει γοητεύσει τη φαντασία όλου του κόσμου» συμπλήρωσε.

Batman εναντίον Superman

Το 2016 ο Batman θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, για πρώτη φορά μαζί με τον Σούπερμαν, στην ταινία  «Batman εναντίον Superman: Dawn of Justice» με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Σκοτεινός Ιππότης διατηρεί τις δυνάμεις του, 75 χρόνια μετά τη γέννησή του...

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr